Moskisvet.com
Borut Pahor

Novice

Tukaj so dopustovali slovenski politiki!

STA/Ma.K.
29. 08. 2016 10.57
48

Tudi letos je na Hrvaškem počitnikovala vrsta slovenskih politikov. Med njimi sta predsednik DZ Milan Brglez, ki je bil na počitnicah z družino in prijatelji, in kmetijski minister Dejan Židan, danes piše Večernji list. Na Hrvaškem počitnikuje tudi predsednica NSi Ljudmila Novak, "novi obraz slovenske levice" Luka Mesec pa bo prišel septembra.

Večernji list še piše, da je bila verjetno na hrvaški obali tudi nekdanja slovenska premierka Alenka Bratušek, čeprav tega ni želela potrditi.

Zagrebški časnik navaja, da so bili na hrvaškem Jadranu letos tudi nekateri ministri in poslanci iz Avstrije, Slovaške in Češke.

Letos je bilo na hrvaški obali nekoliko manj politikov iz drugih držav kot prejšnja leta, ko bi nekateri premierji lahko sklicali vladno sejo kar na Hrvaškem, poudarja časnik.

Ob tem spomni, da so bili hrvaški gostje tudi nekdanji predsedniki Avstrije, Slovaške in Srbije Heinz Fischler, Ivan Gašparovič in Boris Tadić, ki sta jih na počitnice povabila njihova nekdanja hrvaška kolega Stipe Mesić in Ivo Josipović.

Spomni še, da je na Brionih počitnice preživljal tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki je vse stroške plačal iz svojega žepa. Težko si je zamisliti, da Pahor ne bi preživel vsako leto vsaj enega dne na počitnicah na Hrvaškem, ker imajo starši njegove partnerice Tanje Pečar počitniško hišico blizu Umaga, še omenja časnik.

Ob tem navaja, da ima nekaj kilometrov južno od Pečarjevih, v Karigadorju, apartma tudi žena slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497