Moskisvet.com
Tito

Novice

Tudi Tito komentiral izvedbo hrvaške himne Josipe Lisac

A.P.
21. 02. 2020 13.39
1

Na Hrvaškem se te dni mnogi zgražajo nad izvedbo himne Josipe Lisac na inavguraciji predsednika Zorana Milanovića, ki je na predsedniškem mestu nasledil Kolindo Grabar-Kitarović. Potem ko so se v razpravo o izvedbi hrvaške glasbene legende vključili vsi poklicani in nepoklicani, je svoj piskrček zdaj pristavil še sam Josip Broz Tito.

Potem ko se je na legendarno hrvaško pevko Josipo Lisac vsul plaz kritik, češ da je na inavguraciji predsednika Zorana Milanovića masakrirala državno himno Lijepa naša domovina – zaradi domnevnega omalovaževanja jo je s strani Boška Županovića celo doletela kazenska ovadba – je svoje mnenje o tej vroči temi podal tudi jugoslovanski maršal Josip Broz Tito.

Seveda dosmrtni predsednik SFRJ ni vstal od mrtvih, so pa spletni šaljivci za to priliko uporabili arhivski posnetek dolgoletnega predsednika Jugoslavije in z oponašanjem njegovega glasu podali mnenje o intepretaciji ene najbolj znanih hrvaških pevk, ki slovi po samosvojem slogu, ki mu je ostala zvesta tudi med izvedbo himne.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Inavguracijo in izvedbo himne sem spremljal z enim očesom. Sprva nisem vedel ali gre za običajno ali politično pesem. Pa so mi dejali, da je to himna. Priznam, da sem bil malce presenečen. Nisem pričakoval takšne himne, da se jo tako izvaja,'' začne 'Tito', ki  nadaljuje, da s himno pokažeš svojo narodno identiteto. ''Med izvajanjem himne moraš biti oblečen v narodno nošo, pokazati moraš svojo identiteto. To ni kar nekaj brezveze, da poješ, kot se ti zahoče. Obstajajo neka pravila. Govorijo o svobodi izražanja. Svoboda vsekakor, a ne na način, da iznakažeš himno. Malo sem pogledal reakcije teh, ki so bili na inavguraciji. Opazil sem Plenkovića, kako je vzdihnil. Nič mu ni bilo jasno.'' ...  ''Vem, da bi on raje videl, da bi mu pel Mate Bulić, ampak to ni mogoče, kajne.''

To je prvi video posnetek Tita v zgodovini!
Preberi še
To je prvi video posnetek Tita v zgodovini!
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376