Moskisvet.com
Donald Trump

Novice

Trump prespal ure zemljepisa: po Super Bowlu ustrelil kozla

A.P.
03. 02. 2020 14.10
2

Ameriški predsednik Donald Trump se redno oglaša na Twitterju in tudi tokrat je to družbeno omrežje uporabil, da je izrekel čestitke prvakom lige NFL. A Trump ne bi bil Trump, če ne bi tudi tokrat ustrelil kozla.

Ne mine dan, ko Donald Trump ne bi bil tarča kritik ali posmeha. Tokrat se je javno osramotil s tvitov, ki je bila namenjen novopečenim prvakom v ameriškem nogometu, ekipi Kansas City Chiefs, ko je zmagovito ekipo ''preselil'' v drugo zvezno državo. Umestil jo je namreč v sosednji Kansas, medtem ko Chiefsi igrajo za zvezno državo Misuri, kjer Kansas City tudi leži. Nekaj olajševalnih okoliščin za Trumpa vendarle je, saj največje mesto Misurija leži na meji med omenjenima zveznima državama, pa vendar to ni opravičilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Čestitke Kansas City Chiefs za odlično igro in fantastičen preobrat kljub izjemnemu pritisku. Odlično ste predstavljali državo Kansas in v bistvu celotne Združene države Amerike. Naša država je izjemno ponosna na vas," je po zmagi Kansasa, ki je prekinil petdesetletno sušo, zapisal Trump, potem pa se je nanj vsul plaz kritik. Senatorka iz Misurija Lauren Arthur je predsedniku dejala, da se raje ne vmešava v zadeve, ki jih ne razume.

Francoska vojaka premerila vročo Melanio
Preberi še
Francoska vojaka premerila vročo Melanio

Trump je po 10 minutah uvidel zmoto in prvotni tvit zbrisal – v tem času je imel ta več kot 7.000 delitev in zbral 33.000 všečkov – in ga zamenjal s takšnim, kjer so zemljepisni podatki točni. Tvit je bil objavljen dovolj dolgo, da so si ga privoščili mnogi, tudi nekdanja senatorka iz te zvezne države Claire McCaskill, ki je bila neusmiljena: ''Gre za Misuri, ti idiot.'' Nekdo se je odzval z besedo igro: ''It's Missourable'' (besedna igra zvezne države Misuri in angleške besede miserable, kar v prevodu pomeni beda). Njegov drugi tvit je bil podoben prvemu, le da je v drugem delu dejal: ''Ponosni smo na vas in državo Misuri. Pravi šampioni ste!''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To ni bilo prvič, da se je Trump izkazal s svojim ''znanjem'' zemljepisa. Lanskega septembra je brcnil v temo z zemljevidom o poti orkana Dorian, ki je bil popravljen na način, da bi se na njegovi trasi lahko znašla tudi zvezna država Alabama. V tej luči so se dežurni šaljivci pošalili, da bo Trump na račun zadnjega lapsusa spet spremenil zemljevid. ''Hitro Trumpu skrijte flomaster, preden popravi zemljevid Kansasa," je dejal televizijski producent Bryan Behar, CNN-ov novinar Greg Krieg pa je pridodal, da bo Trump zdaj predstavil zemljevid, s katerim bo dokazoval, da je Kansas City (prestolnica Jefferson City) v resnici v Kansasu, katerega glavno mesto je Topeka. Med zveznima državama sicer vlada veliko rivalstvo, tudi in predvsem zaradi posla.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382