Moskisvet.com
Donald Trump

Novice

Trump prejel črni pas v taekwondoju

M.S.
24. 11. 2021 05.00
0

Nepremičninski mogotec in nekdanji predsednik ZDA Donald Trump razburja tudi zdaj, ko ni več najvplivnejši mož na svetu. Nedavno je namreč prejel črni pas v taekwondoju in postal mojster, kar je najvišja stopnja v tej borilni veščini.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Donald Trump je mojster taekwondoja postal samo na papirju, saj je prejel črni pas. Predsednik južnokorejskega Kukkiwona, t. i. svetovnega sedeža taekwondoja, Li Dong Sup, mu je namreč nedavno na Floridi podelil črni pas in častni certifikat, deveti dan. ''Počaščen sem, da sem prejel častni dan. Menim, da je taekwondo odlična borilna veščina za samoobrambo.''

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Toliko v boju s covidom v resnici pomagajo maske
Preberi še
Toliko v boju s covidom v resnici pomagajo maske

Trump je prejel najvišjo stopnjo na lestvici pasov. Ta označuje duševno zrelost, samonadzor, nedovzetnost za strah in temo ter obvladovanje borilne veščine. Običajno je treba za ta pas garati več desetletij, Trump pa je moral nanj počakati zgolj eno slovesnost. Igralec Chuck Norris, ki se je z borilnimi veščinami ukvarjal več kot šest desetletij, ima npr. črni pas osme stopnje. Na drugi strani ima ruski predsednik Vladimir Putin ravno tako častni pas, kakršnega je te dni prejel Trump.

Ne prenesete praznične glasbe? To je razlog!
Preberi še
Ne prenesete praznične glasbe? To je razlog!

Mnogi so bili nad potezo zveze ogorčeni, saj menijo, da je bil taekwondo s tem onečaščen. ''Tako taekwondo izgublja spoštovanje po vsem svetu. Počutim se, kot da je moj črni pas zdaj umazan,'' je samo ena od številnih kritik, ki jih je bil deležen Kukkiwon.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342