Moskisvet.com
Bezos obtožil Trumpa

Novice

Trump kriv za ločitev najbogatejšega Zemljana?

M.K.
01. 02. 2019 12.35
4

Jeff Bezos, lastnik podjetja Amazon in trenutno najbogatejši človek na svetu, naj bi obtožil Donalda Trumpa, da je on tisti, ki je naročil vdor v njegova zasebna sporočila, kar je vodilo v razpad 25 let trajajočega zakona.

Ameriški spletni časnik The Daily Beast je prejšnjo sredo objavil, da je osebna varnostna ekipa ustanovitelja Amazona čedalje bolj prepričana, da so v ozadju razkritja kočljivih sporočil med Bezosom in njegovo ljubimko, Lauren Sanchez, politični motivi.

Jeff Bezos ima v lasti časnik The Washington Post, katerega je Trump že večkrat obtožil objav lažnih novic v povezavi z njim. „Res mi je žal, da je Bezosa premagal konkurenčni časopis, katerega poročanje je veliko bolj zanesljivo in natančno v primerjavi z njegovim lobističnim časnikom. Upajmo, da bo časopis kmalu prešel v boljše roke,“ je prejšnji mesec zapisal predsednik Trump.

Jeff Bezos in njegova žena MacKenzie Bezos sta napovedala ločitev. Bo MacKenzie kmalu najbogatejša ženska na svetu?
Jeff Bezos in njegova žena MacKenzie Bezos sta napovedala ločitev. Bo MacKenzie kmalu najbogatejša ženska na svetu? FOTO: Profimedia

Ameriški tedenski tabloid National Enquirer je namreč na začetku prejšnjega meseca objavil ekskluzivno, večdelno reportažo o aferi najbogatejšega Zemljana s poročeno TV-osebnostjo, Lauren Sanchez. Kmalu po objavi zgodbe sta Bezos in njegova žena MacKenzie na družbenem omrežju Twitter napovedala ločitev.

Tabloid je v naslednjem delu reportaže razkril podrobnosti Bezosovih sporočil Sanchezevi. „Ljubim te, moja živahnica,“ se glasi eno od sporočil. „To ti bom pokazal s svojim telesom, s svojimi ustnicami in očmi, zelo kmalu. Rad bi te vonjal, rad bi te dihal. Rad bi te stiskal. Rad bi te poljubljal. Ljubim te.“

Zvezdniška ločitev se je pojavila na vseh naslovnicah, tudi zaradi razloga, da bo kmalu bivša gospa Bezos verjetno postala najbogatejša ženska na svetu. Če bo v ločitvi pridobila polovico moževega premoženja, bo vredna vrtoglavih 135 milijard evrov.

Časnik The Mirror je pred časom poročal, da je Sanchezeva kočljiva sporočila delila z eno od svojih prijateljic, da bi se o razmerju domnevno pobahala. Ta prijateljica naj bi nato tabloidu namignila o obstoju afere. Pri reviji so posledično več mesecev sledili Bezosu in njegovi zunajzakonski izbranki.

Privlačna Lauren Sanchez, Bezosova nova izbranka, naj bi bila kriva, da so sporočila prišla v javnost.
Privlačna Lauren Sanchez, Bezosova nova izbranka, naj bi bila kriva, da so sporočila prišla v javnost. FOTO: Profimedia

Britanski tabloid je kot vire zgodbe navedel nekaj ljudi, ki so lastniku Amazona zelo blizu. A prejšnjo sredo je The Daily Beast, ameriški spletni časopis, objavil zgodbo z drugačnimi podatki. Po njihovem poročanju imajo raziskovalci afere zdaj pod drobnogledom „posameznike, ki so blizu predsedniku in imajo sočasno dostop do mobilnih naprav Jeffa Bezosa ali Lauren Sanchez“. Pri The Daily Beast niso hoteli podati več informacij na to temo.

Končno dobili pojasnilo, zakaj Donald Trump nosi daljše kravate
Preberi še
Končno dobili pojasnilo, zakaj Donald Trump nosi daljše kravate

Trumpov nekdanji sodelavec, Roger Stone, je malo pred objavljenimi obtožbami celotno zadevo zanikal. „The Daily Beast ima namen objaviti zgodbo, ki zatrjuje, da sem jaz, pod okriljem predsednika Trumpa in Nacionalne varnostne agencije, vdrl v telefon gospe Sanchez in nato pridobljene informacije posredoval časniku National Enquirer,“ je zapisal Stone. „Za temi lažmi stoji Amazon.“

Viri opisujejo Trumpa kot „obsedenega z Amazonom“.
Viri opisujejo Trumpa kot „obsedenega z Amazonom“. FOTO: Profimedia

Zakaj Trump sovraži Amazon

Donald Trump je med in pred svojim predsedovanjem večkrat javno napadel Amazon in Jeffa Bezosa. Na začetku lanskega leta je spletnega prodajalca obtožil, da je ogoljufal ameriški poštni urad za kar milijardo evrov. „V nasprotju z drugimi Amazon plačuje malo ali nič davkov državnim in lokalnim oblastem, uporablja naš poštni sistem kot dostavno službo (kar Ameriki povzroča ogromno izgubo) in izloča iz trga več tisoč trgovcev!“ je predsednik objavil lani na Twitterju.

Spletni portal Axios je takrat citiral anonimne vire, ki so Trumpa opisali kot „obsedenega z Amazonom“. Objavili so, da so se njegovi bogati nepremičninski prijatelji pritožili, da Amazon ubija nakupovalna središča in tradicionalne trgovine.

Prav tako naj bi bil Donald Trump trdno prepričan, da „podjetje goljufa ameriške davkoplačevalce, čeprav mu je bilo že na več srečanjih pojasnjeno, da je njegovo dojemanje stanja netočno in da poštni urad dejansko pridobi zaradi Amazona ogromno prometa in denarja“, je za stran povedal anonimni vir.

Zdi, da je Trump naperjen predvsem proti Bezosu, saj naj bi po njegovem prepričanju milijarder uporabljal svoj časopis The Washington Post kot neke vrste lobistično orožje. Časnik Vanity Fair, ki prav tako navaja anonimne vire, pa poroča, da je bilo Trumpovo maščevanje izključno osebne narave.

’Je***i predsednik, nam lahko vrnete vlado?’
Preberi še
’Je***i predsednik, nam lahko vrnete vlado?’

 

 

 

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 403