Moskisvet.com
Hišna muha

Novice

Trik: znebite se hišnih muh z vodo in kovanci

A.P.
15. 06. 2020 06.00
0

Splet je prepoln trikov in rešitev za vsakodnevne tegobe in težave. Marsikatere se izkažejo za neresnične ali neučinkovite, medtem ko nam druge lahko pridejo še kako prav. Kot na primer ta. Poleti se v stanovanju pogosto srečujemo z nadležnimi hišnimi muhami, ki jih lahko iz kuhinje in drugih prostor preženemo oz. odvrnemo s preprostim trikom z vrečko in vodo. Tako zelo preprosto je, da je vredno poizkusiti.

Vsi vemo, kako nadležne so lahko hišne muhe poleti, ko ob prvi priložnosti zaidejo v kuhinjo in druge prostore stanovanja. Ne le zoprn zvok brenčanja, muhe so tudi prenašalke številnih bolezni, s katerimi lahko okužijo hrano. Proti njim se lahko borimo z zaščitnimi sredstvi za insekte, a obstaja še preprostejša in cenejša, čeravno ne elegantna rešitev – vrečka, napolnjena z vodo in nekaj bakrenimi kovanci. Vse, kar morate storiti, je, da nad vhodna vrata ali okvir okna obesite vrečko, ki jo do polovice napolnite z vodo in z nekaj centi, zvežete ter obesite. Ta bo delovala kot česen na vampirje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Super trik: kako oklestili čas, ki ga porabite za telefon, ne da bi ''bolelo''
Preberi še
Super trik: kako oklestili čas, ki ga porabite za telefon, ne da bi ''bolelo''

V čem je trik? Struktura mušjih oči je specifična in muhe po eni teoriji vrečko, napolnjeno z vodo, vidijo kot pajkovo mrežo, ki zanje predstavlja nevarnost. Nekateri trdijo, da zaradi vrečke in lesketanja izgubijo orientacijo, saj imajo slabe vizualne receptorje ter da jih spominja na nekaj nevarnega, kar voda zanje je, saj se v njej lahko utopijo. Muhe sovražijo odsev vode in bleščeče lise, ki nastanejo, ko na vrečko posvetijo sončni žarki ali luč in se ustvarja lom svetlobe in barv, ki jih muhe ne marajo. Spet eni trdijo, da zaradi njihovega sestavljenega vida vrečka predstavlja precej večjo vodno površino, kot v resnici je, vodnim površinam pa se muhe, kot rečeno, v širokem loku izogibajo. Karkoli je že razlog, da vrečke, napolnjene z vodo in kovanci, ne marajo, važno, da zvijača deluje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382