Moskisvet.com
Apple tožba gej

Novice

Toži Apple, ker trdi, da ga je spreobrnil v geja

A.P.
05. 10. 2019 14.00
1

Neki Rus je proti Applu vložil tožbo, a ne ker bi ga ta kakorkoli ogoljufal, pač pa ker trdi, da ga je aplikacija na njegove iPhonu spreobrnila v homoseksualca.

To je še ena tistih zgodb, ki sodi v rubriko, saj ni res, pa je. Ruski moški je vložil tožbo proti ameriškemu tehnološkemu gigantu Applu, ker trdi, da je zaradi njega postal homoseksualec in posledično utrpel moralno škodo in od podjetja terja milijon rubljev oz. 14 tisoč evrov.

Apple tožba gej
Apple tožba gej FOTO: Dreamstime

Homoseksualno je bila v Rusiji dolgo časa prepovedan oz. kazniva, dekriminalizirali pa so jo šele leta 1993, do leta 1999 pa je bila opredeljena kot duševna bolezen. A v deželi vodke še danes vlada homofobično ozračje, homoseksualna diskriminacija pa je domala del ruske ''folklore''. Spretno je vtkana oz. zamaskirana tudi v nekaterih zakonih. Leta 2017 je evropsko sodišče za človekove pravice presodilo, da je njihov zakon o prepovedi pozitivnega izražanja o homoseksualnosti pred mladoletnimi osebami diskriminacijski in spodbuja homofobijo. Številni aktivisti gibanja LGTB so bili v preteklih letih tarča napadov ali celo ubiti.

Moški trdi, da je homoseksualnost zanj nočna mora.
Moški trdi, da je homoseksualnost zanj nočna mora. FOTO: Dreamstime

Neznani moški je tožbo vložil 20. septembra, v njej pa trdi, da je prek namenske aplikacije namesto Bitcoina dobil kriptovaluto po imenu GayCoin s pripisom: ''Ne obsojaj, dokler ne poskusiš. Pomislil sem, kako lahko nekaj obsojam, ne da bi prej preizkusil. In tako sem preizkusil, kako je biti v istospolnem razmerju,'' beremo v pritožbi. ''Zdaj imam fanta in ne vem, kako naj to razložim staršem. Moje življenje se je spremenilo na slabše in ne bo nikoli več normalno.'' Apple ga je ''napeljal h homoseksualnosti prek manipulacije. Sprememba mi je povzročila moralno in duševno škodo.''

Boksarka poljubila tekmico, ta ji je primazala klofuto
Preberi še
Boksarka poljubila tekmico, ta ji je primazala klofuto

Njegov odvetnik Sapizhat Gusnieva trdi, da je podjetje odgovorno za programe, ki si jih uporabnik naloži na njihove naprave, čeravno gre za aplikacijo zunanjega izvajalca. Več bo znanega 17. oktobra, ko se bo z zadevo seznanilo rusko sodišče.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376