Moskisvet.com
Andrijana Budimir in Toše Proeski

Novice

Toše Proeski je živ?!

N.J.
18. 11. 2013 13.54
60

Makedonski novinar Zoran Božinovski je vse od tragične nesreče, v kateri je umrl pevec Toše Proeski prepričan, da je bila nesreča zaigrana in pevec v resnici ni umrl. Prepričan je, da se Toše skriva pred kriminalnimi klani, pri tem pa naj bi mu pomagal celo Vatikan.

Toše Proeski
Toše Proeski FOTO:
Makedonski novinar Zoran Božinovski je javnosti znan predvem po knjigi z naslovom 'Toše Proeski, žrtev kriminalnih klanov'. V knjigi 47-letnik trdi, da je makedonski pevec še vedno živ in da ni umrl na Hrvaškem, v prometni nesreči s tovornjakom. Izjavil je, da o smrti pevca ne obstaja niti en dokaz, v knjigi pa navaja tudi, da tovornjak, v katerega naj bi se zaletel Tošetov avtomobil, sploh ne obstaja. Domneva, da je v celotno zgodbo vpleten celo Vatikan, ki Proeskega ščiti pred kriminalnimi klani.

"Zelo mi je sumljivo, da je od nesreče do pokopa minilo 48 ur. Po hrvaškem zakonu mora družinski član priti identificirati truplo tujega državljana. Helikopter, ki je v Makedonijo pripeljal pevčevo truplo, se je zrušil leto dni zatem. Nihče od posadke nesreče ni preživel. Čudno je tudi, da so voznika iz Srbije po nesreči izpustili, saj se to ni zgodilo še nikoli. Zakaj Slaviše Kumanovića, ki je vozil tovornjak, že štiri leta ni? Kako to, da so na kraj nesreče najprej prišli gasilci? Kje so bili reševalci? Na Hrvaškem morajo krsto s truplom odpreti v prisotnosti policista, mrliškega oglednika, družinskega člana in zdravnika, a dokazov za to ni. Nisem našel niti enega človeka, ki bi mi dejal: 'Videl sem mrtvega Tošeta'," je za enega od srbskih časnikov tedaj povedal novinar, ki ga danes pravzaprav nihče več ne jemlje resno.

Kot je takrat poročala spletna stran 24ur.com, naj bi bil Božinovski prepričan, da je Toše po obtožbah o utaji davka spoznal, da je vpleten v nečiste posle in je zaščito poiskal v Vatikanu. "Ne pozabimo, da je edini pevec na svetu, ki je imel avdienco pri papežu Janezu Pavlu II. kar dvakrat. To ni naključje. Zato menim, da so ga bodisi ubili na kakšnem drugem mestu, a za to nimam nobenih dokazov, ali pa so ga skrili v kakšen oddaljen in izoliran samostan," je še dejal Božinovski.

Voznik Tošeja za dve leti v zapor
Voznik Tošeja za dve leti v zapor FOTO:

Toše Proeski je sicer umrl 16. oktobra leta 2007 ob 6.20 zjutraj, ko je voznik avtomobila, 32-letni Georgij Georgijevski, izgubil kontrolo nad avtomobilom in trčil v tovornjak. Toše, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, je v trenutku nesreče spal. Umrl je na kraju nesreče. Ob samem trku se zračne blazine niso odprle. Njegova menedžerka Ljiljana Petrović je dobila lažje, voznik pa težje telesne poškodbe.

V zaporu ...

Toda Zoran te dni medijskega prostora ne polni zaradi njegove teorije o zaigrani smrti pevca, temveč zaradi nedavne aretacije. Novinarja je namreč potem ko je Interpol nanj razpisal tiralico, aretirala policija, 47-letnik pa se trenutno nahaja v novosadskem zaporu. Obtožen je vohunjenja in izsiljevanja, po aretaciji pa je policija temeljito preiskala njegovo stanovanje in zasegla ogromno dokumentacije in osebni računalnik. Kaj vse so odkrili in kakšen epilog bo dobila zgodba, bo znano v prihodnjih dneh/tednih/mesecih.

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497