Moskisvet.com
Ilka Štuhec

Novice

Toliko je letos z uspehi zaslužila Ilka Štuhec

M.S.
23. 03. 2023 11.00
0

Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin in švicarski as Marco Odermatt sta si v pravkar končani sezoni alpskega smučanja, v kateri sta oba premikala mejnike, poskrbela še za en košček smučarske zgodovine. Postala sta prva, ki sta oba v eni sezoni presegla 900.000 evrov, ki so jima jih prinesle denarne nagrade za uspehe v svetovnem pokalu in na svetovnem prvenstvu.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Koliko so ti plačali? Dončiću zaradi te geste grozi kazen
Preberi še
Koliko so ti plačali? Dončiću zaradi te geste grozi kazen

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je v svoji 57. izdaji nedavno končala v žepni Andori. Na zadnji tekmi je Mikaela Shiffrin prišla do 14. zmage v svetovnem pokalu v tej sezoni – skupno pa že do rekordne 88. – in 18. stala na odru za zmagovalke. S temi uspehi je zaslužila 969 tisoč evrov (od tega je treba odbiti davek), k čemur se štejejo tudi uspehi na svetovnem prvenstvu. To je nov ženski rekord v svetovnem pokalu v alpskem smučanju, ki ga je prej prav tako držala Američanka. Z zaslužkom je celo presegla Marca Odermatta, ki je po tej sezoni bogatejši za nekaj več kot 945 tisoč evrov. Švicar je vpisal 13 zmag in 22 stopničk ter postal dvakratni svetovni prvak.

Tragična usoda žene Michaela Schumacherja, živi kot ujetnica
Preberi še
Tragična usoda žene Michaela Schumacherja, živi kot ujetnica
Mikaela Shiffrin je bila tudi v tej sezoni brez prave konkurence.
Mikaela Shiffrin je bila tudi v tej sezoni brez prave konkurence. FOTO: AP
Naprodaj zmagoviti dirkalnik Michaela Schumacherja
Preberi še
Naprodaj zmagoviti dirkalnik Michaela Schumacherja

Shiffrinova je osvojila že svoj peti veliki kristalni globus, Odermatt pa drugega, pri čemer je slednji podrl moški rekord v skupnem številu osvojenih točk – 2042, s čimer je padel 23 let star rekord Hermanna Maierja, medtem ko je ženski še vedno v lasti Tine Maze. Američanka je zaslužila trikrat več kot njena prva zasledovalka Italijanka Sofia Goggia, ki je postala bogatejša za približno 340 tisoč evrov, partner Shiffrinove Aleksander Aamodt Kilde pa je z 626 tisoč zasluženimi evri drugi na moški lestvici največjih zaslužkarjev.

Marco Odermatt je porušil rekord Hermana Maierja.
Marco Odermatt je porušil rekord Hermana Maierja. FOTO: AP
Vrača se MotoGP!
Preberi še
Vrača se MotoGP!

Med Slovenci je največ kakopak zaslužila prerojena Ilka Štuhec, ki je vpisala dve prvi in dve drugi mesti na smukih za svetovni pokal. Njeni uspehi so ji račun odebelili za 176.630 švicarskih frankov oz. 177 tisoč evrov. Žan Kranjec, ki je bil tretji veleslalomist sezone, je z denarnimi nagradami letos zaslužil 86.400 evrov, medtem ko je Ana Bucik zaslužila 36.700 švicarskih frankov, kar znaša 36.800 evrov.

Ilka Štuhec je bila letos kot prerojena, čeprav so jo mnogi pred sezono že odpisali.
Ilka Štuhec je bila letos kot prerojena, čeprav so jo mnogi pred sezono že odpisali. FOTO: Damjan Žibert
5 mitov o fitnesu, ki so iz trte zviti
Preberi še
5 mitov o fitnesu, ki so iz trte zviti

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342