Moskisvet.com
Princ Harry in Meghan markle

Novice

Toliko denarju se odpovedujeta Meghan in Harry zaradi svoje odločitve

A.P.
09. 01. 2020 08.11
2

Potem ko sta se Meghan Markle in princ Harry odločila, da odstopata od kraljevih dolžnosti, in sta se zavezala, da si bosta prizadevala za finančno neodvisnost od kraljeve institucije, so britanski mediji že izračunali, koliko denarju se odpovedujeta.

Vojvoda in vojvodinja Susseška sta razkrila, da se umikata od kraljevih dolžnosti in da bosta postala finančno neodvisna. "Po mesecih razmišljanj in razprav sva se odločila, da letos narediva spremembo in začrtava bolj progresivno pot znotraj institucije. Nameravava se posloviti kot 'senior' člana kraljeve družine in začeti delati v smeri, da postaneva finančno neodvisna, pri tem pa še vedno popolnoma podpirati njeno visočanstvo," sta v sporočilu, ki sta ga objavila na Instagramovem profilu, pojasnila princ Harry in Meghan Markle.

Princ Harry in Meghan Markle bosta razpeta med Severno Ameriko in Veliko Britanijo.
Princ Harry in Meghan Markle bosta razpeta med Severno Ameriko in Veliko Britanijo. FOTO: Profimedia

''Z vašo spodbudo, zlasti v zadnjih nekaj letih, se počutiva pripravljena narediti to prilagoditev. Zdaj želiva uravnotežiti najin čas v Združenem kraljestvu in Severni Ameriki in še naprej spoštovati dolžnosti do kraljice, Commonwealtha in pokroviteljev. To geografsko ravnotežje nama bo omogočilo vzgajati sina s spoštovanjem do kraljeve tradicije, v katero je bil rojen, hkrati pa bo naši družini omogočilo osredotočanje na naslednje poglavje, vključno z začetkom naše nove dobrodelne ustanove,'' sta med drugim zapisala.

Harry naj se o odločitvi ne bi posvetoval z bratom Williamom.
Harry naj se o odločitvi ne bi posvetoval z bratom Williamom. FOTO: Profimedia

S to odločitvijo, ki naj bi presenetila tudi ostale člane kraljeve družine – kot poroča BBC, se pred oznanitvijo svojih načrtov za prihodnost nista posvetovala s kraljico ali princem Williamom – se odpovedujete približno 6,5 milijona evrov letno (5,5 milijona britanskim funtom). Iz vladarskega sklada – ta predstavlja denar, ki ga vlada nameni kraljevi družini za opravljanje uradnih dolžnosti in vzdrževanje kraljevih palač – naj bi princ William in Harry letno skupaj prejemala 5,9 milijona evrov (5 milijonov funtov) iz sicer 96,7-milijonske malhe. Prav iz tega naslova Harry naj ne bi več prejemal denarja, ki je sicer pokril le pet odstotkov stroškov para, denar iz tega vira pa se je porabljal za stroške njunih uradnih dolžnosti. Od kraljice naj bi sicer Harry letno prejemal tudi okoli 2,4 milijona evrov (2 milijona funtov) ''žepnine''.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
V tem astrološkem znamenju je rojenih največ milijarderjev
Preberi še
V tem astrološkem znamenju je rojenih največ milijarderjev

Kljub temu bosta Harry in Meghan ostala upravičena do varovanja. Kot vojvoda in vojvodinja Susseška ostajata varovani osebi, saj sta kategorizirana kot mednarodno zaščiteni osebi, in ju bo še vedno varovala metropolitanska policija. Čeprav bo britanski dvor zanju zaprl finančno pipico, pa paru ne bo pretirano težko, saj je njuno premoženje trenutno ocenjeno na 40 milijonov evrov (34 milijonov funtov).

Zdi se, da Harry in Meghan nikoli nista zares sodila v ustroj britanske monarhije.
Zdi se, da Harry in Meghan nikoli nista zares sodila v ustroj britanske monarhije. FOTO: Profimedia
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376