Moskisvet.com
Očala zaščitna maska

Novice

To storite, če se vam med nošenjem zaščitne maske rosijo očala

A.P.
02. 04. 2020 06.00
0

Mraz se počasi poslavlja in s tem ena težava manj za tiste, ki nosijo očala, saj se jim steklo več ne bo rosilo, ko z mraza pridejo na toplo. Zdaj imajo očalarji novo težavo – rosenje očal zaradi nošenja zaščitne kirurške maske. A tako kot za prvo obstaja preprosta rešitev tudi za drugo težavo.

Vsi, ki imajo imajo dioptrijo in zato nosijo očala, dobro poznajo naslednji scenarij: ko pridejo iz mrzlega na toplo, se stekla zarosijo in se skozi njih nekaj časa nič ne vidi. Ne preostane jim drugega, kot da snamejo očala in počakajo, da se odrosijo. V resnici obstaja bolj elegantna rešitev, saj je mogoče preprečiti, da se na hladnih steklih ob stiku s toplim zrakom nabere vlaga. Le s krpico, na katero kanite detergent za pomivanje posode, obrišite stekla, počakajte četrt ure in jih nato zloščite s krpico iz mikrovlaken. Na steklih bo ostal zaščitni sloj, ki bo onemogočil rosenje.

Ne tako ...
Ne tako ... FOTO: Shutterstock
Najpogostejše napake pri uporabi zaščitne maske
Preberi še
Najpogostejše napake pri uporabi zaščitne maske

No, v času razsajanja koronavirusa in obveznega nošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih se tisti z očali srečujejo z novim problemom. Rosenje očal med nošenjem zaščitne maske zaradi sape. Najprej, ko si nameščate masko – več o pravilnem nameščanju si lahko preberete TU – očala snemite in si jih nataknite šele, ko ste masko pravilno namestili, kajti če masko poveznete čez očala, vam garantiramo, da se bodo stekla ne le rosila, ampak pa ne boste zadostno zaščiteni pred virusom.

... ampak tako.
... ampak tako. FOTO: Shutterstock

Ne glede na to, da je je maska pravilno nameščena, pa se lahko očala zaradi uhajanja zraka zarosijo. V tem primeru zavihajte ozek pas zgornjega dela maske pred žičko (''višek'' naj glede navzven) ali pa v ''sendvič'' maske in nosu – kjer maska pride ta v stik z nosnim korenom – vstavite prepognjen papirnati robček. In očala se vam ne bodo več rosila.

Preprečite rosenje.
Preprečite rosenje. FOTO: Shutterstock
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376