Moskisvet.com
Karantena

Novice

To nam sporoča edina Slovenka okužena s SARSOM

A.P.
13. 03. 2020 14.38
1

Slabi dvajset let pred novim koronavirusom je po svetu paniko sejal SARS – sindrom akutne respiratorne stiske. Po znanih podatkih se je z njim okužilo 8.096 ljudi, od tega jih je 774 umrlo. Med okuženimi je bila tudi Slovenka, ki je v luči koronavirus naslovila apel na državljane Slovenija.

SARS je atipična pljučnica, ki so jo prvič zaznali novembra 2002 v kitajski provinci Guangdong. Z njo se je okužila tudi Slovenka, ki je sodržavljane pozvala k odgovornemu ravnanju v primeru novega koronavirusa.

Koronavirus je povzročil veliko paniko in za seboj potegnil številne drastične ukrepe.
Koronavirus je povzročil veliko paniko in za seboj potegnil številne drastične ukrepe. FOTO: AP
Zapis, ki odmeva: italijanski zdravnik iz žarišča pandemije sporoča ...
Preberi še
Zapis, ki odmeva: italijanski zdravnik iz žarišča pandemije sporoča ...

''Leta 2003, po vrnitvi iz Vietnama, sem bila edini primer v Sloveniji z domnevnim SARSom. Ravno v teh dneh, v zacetku marca, sem se tedaj vrnila domov iz izolacije na infekcijski kliniki. Moje preživetje je bilo ocenjeno z minimalno možnostjo in za pljučnicami zbolevam vsakoletno, zato vem in razumem, kaj ta trenutek preživljajo tisti, ki se vsled koronavirusa po svetu borijo za življenje. Upajo, da telo prenese, zdrzi. Bojijo se zadušitve med spanjem. Dihajo.''

Sars je izbruhnil leta 2002.
Sars je izbruhnil leta 2002. FOTO: Shutterstock
Doma obtičal z mrtvo sestro, ki je umrla zaradi koronavirusa, saj so se pogrebni zavodi otepali njenega trupla
Preberi še
Doma obtičal z mrtvo sestro, ki je umrla zaradi koronavirusa, saj so se pogrebni zavodi otepali njenega trupla

''Doslej sem s prezirom in brez odziva spremljala omalovaževalne in cinicne "strokovne" komentarje o manjšem prehladu, gripici itd. VSE POZIVAM K ODGOVORNEMU RAVNANJU IN DOSLEDNEMU UPOŠTEVANJU NAVODIL PRISTOJNIH! Ce ste ze prepricani o svoji superiornosti nad virusi, sprejemajte odločitve vsaj v človeski solidarnosti z ostarelimi in tistimi, ki živimo s pljučnimi boleznimi, oslabljenim imunskim sistemom in drugimi diagnozami, z nami, katerih zdravje in zivljenje je tudi zaradi vase lahkomiselnosti lahko v tem času potencialno resno ogroženo. Prosim, delite,''  je M.B. zapisala na Facebooku, kjer tudi poziva naj za vraga ostanemo doma!

Knjiga prerokb za leto 2020 napovedala koronavirus
Preberi še
Knjiga prerokb za leto 2020 napovedala koronavirus
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382