Moskisvet.com
Apple Store ZDA

Novice

To se zgodi, če iz Applove trgovine ukradete iPhone

A.P.
06. 06. 2020 06.00
0

Zaradi smrti Georga Floyda v ZDA te dni potekajo številni protesti, ki so jih nekateri izkoristili za ropanje trgovin, vlamljanje v avtomobile in vsesplošno razgrajanje in vandaliziranje. Nepotrebno policijsko nasilje, ki je številne Američane pognalo na ulice, je še enkrat več razgalilo težave z rasizmov v ZDA, poleg tega pa je razgalilo tudi Applovo javno skrivnost oz. relativno neznano prakso Applovih trgovin.

Številni protesti v ZDA zaradi policijskega nasilja so se sprevrgli v vsesplošno divjanje. Nemalo za tem, ko so se številne trgovine zaradi rahljanja ukrepov zoper širitve novega koronavirusa zopet začele odpirati, so bile soočene z novo težavo. Med protestnike pomešani posamezniki, ki so zborovanja in shode izkoristili za ropanje prodajaln in razgrajanje vsepočez. Med njimi je bilo vandaliziranih tudi velik Applovih trgovin Apple Store, med drugim v New Yorku, Washingtonu in Philadephii ter ukradeni številni izložbeni pametni telefoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Multimedijski sistemi nevarnejši od vožnje pod vplivom alkohola
Preberi še
Multimedijski sistemi nevarnejši od vožnje pod vplivom alkohola

A če so kradljivci mislili, da so se tako zlahka dokopali do naprave, jih je kmalu negativno presenetila novica na zaslonu, sporočilo od Appla, ki se je bralo podobno kot to na iPhonu, ukradenem v Philadelphii: ''Prosim, vrnite napravo v Apple Walnut Street. Naprava je bila onemogočena in ji sledimo. Opozorjene bodo lokalne oblasti.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tovrstna Applova praksa proti kraji sicer ni novost in je bila vpeljana še pred protesti. Razstavljeni iPhoni, ki v Applovih trgovinah (načeloma) niso privrščeni/privezani in se lahko z njimi prosto sprehajate po trgovini, jih vtaknete v torbico, žep ipd., imajo naloženo programsko opremo, ki sledi lokaciji telefona, če ta zapusti trgovino in zares deluje samo na tisti lokaciji. Tovrstna zaščitna oprema je nameščena le na razstavljene predmete, ne pa tudi tiste telefone, ki jih kupimo in odnesemo domov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382