Moskisvet.com
Vulkan Marum

Novice

Neverjeten posnetek: Tako je videti vulkan od znotraj!

N.J.
17. 09. 2014 10.34
1

Sam Cossman in George Kourounis sta posnela enega najbolj posebnih in zagotovo najbolj vročih selfiejev. Vstopila sta v žrelo enega izmed najnevarnejših in najslabše dostopnih vulkanov na svetu.

Vulkan Marum
Vulkan Marum FOTO: You Tube

Američana sta ena prvih raziskovalcev, ki so si upali vstopiti v žrelo delujočega vulkana Marum na otoku Ambrym severozahodno od Avstralije, ki so ga raziskovalci opisali kot "okno v pekel" in velja za enega najnevarnejših in najslabše dostopnih na svetu.

Med odpravo sta vseskozi dogajanje snemala z GoPro kamero. Med drugim sta posnela tudi izbruhe lave. Sproti sta svoje 'oboževalce' razveseljevala tudi preko socialnega omrežja Twitter. V krater sta vstopila karseda globoko. »Spuščanje vanj je bilo kot obratno početje od plezanja na Everest,« je dejal Kourounis. V krater sta vstopila dvakrat, na poti pa je bilo kar nekaj težav – od slabega vremena in grozljivo visokih temperatur lave, pa vse do padanja kamenja in kislega dežja, za katerega sta dejala, da se je zdelo, "kot bi nekdo spuščal energijo iz avtomobilskega akumulatorja. Vulkan je je boril proti nama," je še pojasnil. Nivo lave naj bi neprestano nihal za 400 metrov. Kisli dež je med drugim menda popolnoma uničil zaščitne obleke.

»To je ena izmed petih lokacij na svetu z jezerom iz lave,« je pojasnil Kourounis. Ta je med drugim tudi posnel selfie, ga objavil na Twitterju in pripisal: »Ko običajen selfie ni dovolj ekstremen«.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630