Moskisvet.com
noga v stranišču

Novice

To pa je izgovor!

N.J.
24. 07. 2015 07.36
9

V vročih poletnih dneh odsotnost v službi ni nič nenavadnega. Kaj pa, če si dopusta ne morete vzeti zaradi preveč dela, ga sploh nimate ali vam šef ne dovoli oditi za nekaj dni na morje? Takrat pridejo na vrsto izgovori, izgovori in še enkrat izgovori. Kateri so najbolj butasti?

Le redki so tisti, ki v teh pasje vročih poletnih dneh ne razmišljajo o dopustu in užitkih, ki jih nudi spročanje ob morju? ...
Le redki so tisti, ki v teh pasje vročih poletnih dneh ne razmišljajo o dopustu in užitkih, ki jih nudi spročanje ob morju? ... FOTO: Thinkstock

Raziskava, ki so jo opravili v Italiji, je pokazala, da je v te namene, da bi se izognili delu in pri tem ne prijavljali dopusta, bolezen vsaj enkrat v svoji karieri zaigralo kar 80 odstotkov zaposlenih. Prav zaradi tega se vse več podjetij odloča za različne mehanizme nadzorovanja zaposlenih, ki preverjajo, če so odsotni resnično bolni ali ne.

Tovrstni ukrepi pa nekaterih le niso prepričali, da ne bi poiskali novih izgovorov. Pri tem pa seveda niso pozabili na to, da je potrebno odsotnost in vzrok zanjo sporočiti – preko telefona ali elektronske pošte.

No, v neki raziskavi so se tako raziskovalci odločili zabeležiti najbolj bizarne izgovore, ki so jih zbirali po različnih podjetjih. Čeprav se zdi neverjetno, pa naj vas opozorimo, da so vsi resnični. Kaj so torej navedli kot vzrok za odsotnost?

- Zadel me je vrtni palček, ki ga je nekdo zalučal skozi okno.
- Napadel me je morski pes.
- Videl sem moškega, ki je skočil pod vlak, sedaj pa sem v prevelikem šoku, da bi lahko delal.
- Prst sem si zaprl med vrata avtomobila.
- Mamo sem moral peljati po nakupih.
- Noga se mi je zataknila v stranišče, zaradi česar sem si zvil gleženj.
- Mamo je napadel piščanec, zato sem jo moral peljati v bolnišnico.
- Ostal bom doma, ker sem včeraj zaspal v službi za pisalno mizo, nato pa sem z glavo udaril ob rob mize in si poškodoval še vrat.

Ste si kdaj kaj podobnega izmislili tudi vi? Kakšen je bil vaš najbolj butast izgovor? Svoje mnenje lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400