Moskisvet.com
Viny&Greta: Še enkrat bi šli v ta projekt

Novice

To je zgodba slovenskih poslovnežev, ki jim je uspelo!

N.J.
16. 02. 2018 08.16
6

Poslovni svet odpira možnosti za ljudi, ki imajo idejo in ki imajo voljo. In uspelo je tudi trem prijateljem, ki so sicer že imeli vsak zase uspešno službeno kariero, a so sprejeli pomembno odločitev, združili moči in ustvarili pravi hit.

Viny&Greta - 9
Viny&Greta - 9 FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

V Sloveniji se včasih zdi, da vsi samo še kuhamo, pečemo. Verjetno so h temu veliko prispevali tudi številni kuharski šovi, ki so kulinariko približali javnosti, recimo MasterChef in Gostilna išče šefa. In prav v kulinariki so svojo možnost za uspeh videli tudi trije prijatelji: Andrej Kunej, Gregor Bulc in Andrej Remškar. Niso se motili.

Se želiš naučiti, kako s svojim izdelkom končno osvojiti trg? Potrebuješ mentorstvo za podjetniško rast? Si želiš veliko brezplačne medijske pozornosti? Morda bo Hit Produkt 2018 ravno tvoj!

Za prijavo KLINITE TUKAJ!
Prijavite se lahko do 11. marca. Ne zamudite!

Gregor in Andrej R. Sta se prva odločila narediti konec pretekli karieri. Leta 2009 sta izstopila iz korporativnega sveta, najela prazen prostor, vanj postavila tablo in zapisovala, v čem vse sta dobra. Poslovno svetovanje. To je bila prva zamisel. Po 2 tednih sta dobila prvi večji projekt. Ker ju je skrbela socialna varnost, sta odprla restavracijo Brunch. Tako bi imela zagotovnjen dohodek in več časa za družino. A ugotovila sta, da zadeve ne tečejo najbolje, če nista prisotna. Zdaj sta imela že dve podjetji, s katerima sta se morala ukvarjati.

Medtem v korporativnem poslovnem svetu odpoved da še tretji prijatelj, Andrej K, saj ga je delo preveč izčrpavalo. Posveti se svoji veliki strasti – kulinariki. V kuhinji uživa. Nekega dne solati doda ostanek malinovega preliva in kontrast okusov ga je pozitivno presenetil.

Odlična priložnost!

Na enem izmed družinskih srečanj je trojica ugotovila, da jih druži več kot le prijateljstvo: druži jih ljubezen do kulinarike, druži jih tudi želja po tem, da nekaj ustvarijo. Kot nalašč se je pojavila priložnost - oddaja Štartaj, Slovenija! 14 dneh so razvili edinstveno recepturo, embalažo, pakiranje, izračunati stroške ... Iz sedemdesetih poskusov so razvili štiri različne recepte, ki so jih nato predstavili komisiji, svoj produkt pa poimenovali Viny&Greta.

Projekt Štartaj Slovenija je bil dobra priložnost, saj so jim ob strani stali strokovnjai, ki so dobivali vso potrebno pomoč in nasvete. Hkrat so jim pomagali prodreti na trg in približati javnosti. Dokaz, da jim je zares uspelo, je ta, da jih najdete na policah v trgovinah, v Sloveniji pa skorajda ni nikogar, ki ne bi vsaj enkrat že slišal za prelive Viny&Greta.

Viny&Greta so 100% naravni gurmanski vinaigre prelivi, pripravljeni na osnovi izbranega sadja in domačega kisa. Hrano spremenijo v bogate, okusa polne, harmonične jedi, vredne najboljših šefov. Na voljo so okusi mango, malina, hruška-vanilija ter paradižnik-čili. Uporabljajo se pri pripravi solat in sestavljenih solatnih krožnikov, odlični pa so tudi kot dodatek pečenemu mesu, belim ribam, marinadam in sladicam. Drobna skrivnost, ki izvira iz bogate francoske kulinarike, bo v vas zagotovo prebudila kuharsko domišljijo in vam služila kot navdih pri kreiranju novih kulinaričnih mojstrovin.

Viny&Greta - 8
Viny&Greta - 8 FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497