Moskisvet.com
Meghan in princ Harry z novorojencem

Novice

To je razlog, da je dojenčka v naročju držal Harry

A.P.
10. 05. 2019 11.30
4

Princ Harry in Meghan Markle sta prekršila že marsikatero kraljevo tradicijo in temu sta ostala zvesta tudi na dan, ko sta javnosti prvič pokazala svojega dojenčka. Ne le z imenom Archie, tradicijo sta prekršila tudi s tem, ko je otroka namesto mame držal oče. Poteza ima pomembno sporočilo.

Po prvih slikah kraljeve družinice, ki so obkrožile svet in po začetnem navdušenju nad malim princem, ki sta ga prince Harry in Meghan Markel poimenovala Archie oz. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, se je hitro pojavilo vprašanje, zakaj je bil Harry tisti, ki je v rokah držala otroka.

Princesa Diana
Princesa Diana FOTO: Profimedia

Novopečena starša sta že pred časom dala vedeti, bosta svojega otroka vzgajala v drugačnem duhu kot velevajo stroga pravila britanskega kraljevega dvora. Med drugim sta preklicala snemanje pred porodnišnico in tako še naprej ostaja skrivnost, kje je vojvodinja Susseška rodila. Spomnimo, da sta pred porodnišnico svoje otroke pokazali tako princesa Diana kot Kate Middleton.

Archie ime dobil po junaku iz priljubljene TV-serije
Preberi še
Archie ime dobil po junaku iz priljubljene TV-serije

Javnost je otroka Harryja in Meghan prvič videla v palači Windsor in to šele dva dni po rojstvu, da je mera polna, pa ga je v svojem naročju držal Harry.

Kate Middleton
Kate Middleton FOTO: Dreamstime

Šlo naj bi za zavestno odločitev, s katero družinica sporoča, da ne bodo tradicionalna celica, v kateri so vloge med spoloma točno določene, pač pa bo Harry sodoben oče, močno vpet v vzgojo otroka, vloge pa enakomerno razporejene med oba starša.

Oče namesto mame.
Oče namesto mame. FOTO: Profimedia

Kot je dejal nemški poznavalec britanskega dvora, Michael Begasse, se Harry ne bo izogibal staševskim dolžnostim in za razliko od prakse na kraljevem dvoru, glavno besedo pri vzgoji ne bo imela varuška.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382