Moskisvet.com
Hummer ZIL - 3

Novice

To je nova igrača ruskega predsednika!

M.K.
31. 12. 2014 08.06
73

Ruski predsednik Vladimir Putin velja za enega najbolj karizmatičnih predsednikov na svetu. Za njim naj bi vzdihovale številne pripadnice nežnejšega spola z vsega sveta, ki naj bi jih na gospodu predsedniku poleg naziva privlačila tudi njegova prepričljivost in moč. Prav slednjo Putin velikokrat razkazuje s svojimi dejanji in mogočnimi tehnološkimi pridobitvami. Kakšno si je privoščil tokrat?

Številni so prepričani, da je najmočnejše orožje ruskega predsednika Vladimirja Putina njegov zunanji videz in kot kaže je to tudi kriterij, po katerem izbira svoje jeklene konjičke. Z njimi naj bi svojim sovražnikom nagnal strah v kosti. Najnovejša izmed tovrstnih pridobitev je mogočen Hummer, ki je sicer v lasti državnega podjetja ZIL, a kar je državno, je tudi Putinovo, mar ne?

Ob tem velja poudariti, da ta kolos sploh ne bo sodeloval v bojih in vojnah, temveč bo skrbel za transport vojakov na območja, kjer naj bi ti zagotavljali mir oziroma izpolnjevali ukaze predsednika. V vozilu je prostora za deset oseb, ki lahko v primeru nevarnosti streljajo tudi z zadnje strani. Podvozje je izredno trpežno, odporno na mine.

Ironično je, da ogrodje tega oklepnika prihaja iz Združenih držav Amerike: šasija naj bi temeljila na ameriškem Hummerju, prav tako naj bi bil ameriški tudi štirivaljni dizelski motor proizvajalca Cummins z 138 KW (185 KM), ki poganjajo to mogočno zver.

Domnevno naj bi ruska vojska že naročila več modelov mogočnega Hummerja, ki naj bi jim služil na misijah doma in v tujini. Zaenkrat naj bi bila ta vozila tako namenjena izključno za potrebe vojske, čeprav naj bi naročanju kmalu omogočili tudi oligarhom in naftnim milijarderjem, ki si take igračke pač lahko privoščijo.
 

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497