Moskisvet.com
Nov trend

Novice

To je nov moški trend!

N.J.
07. 11. 2017 08.03
3

To, da si ženske v iskanju popolnosti polnijo ustnice, povečujejo prsi in zadnjice, lepijo umetne trepalnice, nohte in še marsikaj, je menda preteklost. Novi trend, ki se je razširil med moškimi po svetu, vas bo morda presenetil.

Ameriški lepotni kirurgi namreč med moškimi beležijo vse večje povpraševanje po povečanju ustnic oziroma po tem, da jim s pomočjo 'filerjev' pričarajo ustnice, kakršne imajo nekateri zvezdniki. 'macho mouths' je tako najnovejši moški trend in kot kaže, se ne bo kar tako ustavil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot trdi dr. Rian Maercks, si vse več moških želi 'mačo ustnic', kakršne imajo predvsem Brad PittChanning TatumHarry Styles in Henry Cavill. Dr. Maerck je prepričan, da je do tega prišlo predvsem zaradi vpliva socialnih omrežij, saj moški s snemanjem selfijev nič kaj dosti več ne zaostajajo za ženskami. Več objavljenih fotografij pomeni več možnosti, da na sebi zaznamo kakršne koli 'napakice' in tu nastopi v ospredje plastična kirurgija, h kateri se v iskanju popolnosti marsikdo zateče.

Kot pravi dr. Maerck, ne gre za to, da bi si moški želeli bolj nežnega videza. Njegove stranke so predvsem moški, ki bi radi bolj možat videz.  Moški, ki so se odločili za posege, so menda izjemno zadovoljni z rezultati, opažajo tudi, da so postali veliko bolj samozavestni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dr. Maerck se je z rekonstrukcijo ustnic sicer ukvarja že osem let. Kot pojasnjuje, se moški vse bolj zavedajo tankih ustnic, glede 'račjih' ustnic pa dodaja, da so nekaj, kar jim lahko uniči življenje. Kot pojasnjuje, je v zadnjih mesecih število moških, ki ga obiščejo, nenormalno naraslo. Nekoč je 'polepšal' enega ali le nekaj moških na teden, včasih tudi le po kakšnega na dva tedna, medtem ko ga zdaj obišče tudi po pet moških na dan. »S temi željami so se pojavili v zadnjih nekaj mesecih. Filerji za moške ustnice so postale najnovejši hit na naši kliniki.«

Moški menda želijo bolj poudarjeno spodnjo ustnico. Cilj 'menjection', kakor imenuje injekcije za moške, naj bi prav ta, da se poudari spodnja ustnica, zgornja pa je videti tanjša. V ustnico se vbrizga ena od naslednjih snovi: Restylane, Juvederm ali kolagen. Za vsak mililiter morajo tam odšteti približno tisočaka, v povprečju pa pri enem posegu vbrizga okoli 4 mililitre. Več snovi porabi, ker je ne vbrizga le ustnice. S tem bi bili moški kot nekakšne račke. Vbrizgati mora tudi okoli ustnic, v brado, predel pod nosom ... povsod, kamor je potrebno, da pričara bolj možate poteze obraza.

Največkrat naj bi želeli nasmešek Harryja Stylesa, predvsem naj bi bili 'zanimivi' njegovi rahlo privzdignjeni kotički ustnic. »Njegove ustnice so enakomerne, rahlo privzdignjena konca pa dajo tisti poseben pečat.«

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Treba je obdelati cel obraz, ne le ustnice

Posebnost ustnic Channinga Tatuma je, da je spodnja ustnica precej bolj polna kot pri večini moških. Podobno je tudi pri Bradu Pittu, ki ima izrazito tanko zgornjo ustnico, kar mu v kombinaciji s poudarjeno čeljustjo daje samozavesten in možat videz. »Pitt in Tatum sta čedna moška, a njune ustnice težko funkcionirajo še na komu drugemu,« poudarja dr. Maerck. Trik pri njima ni le  v ustnicah. »Takšne ustnice se morajo skladati z obraznimi potezami. Lahko naredim močnejšo spodnjo ustnico, a moram potem popraviti še brado, širino čeljusti, ter predel med nosom in ustnico, da vse skupaj deluje skladno.«

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Povpraševanje strmo narašča

Plastični kirurgi imajo sicer po vsem svetu iz leta v leto več dela. Samo v ZDA so v zadnjem letu opravili posege več kot 17 milijonom ljudi. Večinoma so to ženske, a se moški vztrajno približujemo. Od leta 2015 do 2016 je število moških, ki se odločijo za plastične posege narastlo za 3 odstotke, od leta 2005 je povprašvanje moških po posegih narastlo za kar 28 odstotkov. Od leta 2000 do 2015 je povpraševanje po operacijah zadnjice narastlo za neverjetnih 252  odstotkov, dvig prsi za 89 odstotkov, odstotek operacij zgornjega dela roke pa – pozor, za 4.959 odstotkov!

Med najbolj popularnimi posegi v ZDA so povečanje prsi, liposukcija, preoblikovanje nosu, operacija vek in trebuha. Od leta 2015 dalje več kot 40 posegov zmanjšanja prsi opravijo moškim.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497