Moskisvet.com
Dom

Novice

To je najbolj umazan kos v vašem stanovanju

A.P.
23. 02. 2020 06.00
0

Kaj je to? V rokah ga držite vsak dan in je bolj umazan od stranišče školjke. Ne, ni vaš pametni telefon, pač pa daljinski upravljalnik!

Nova študija razkriva, da je bolj kot vaša straniščna školjka umazan vaš daljinski upravljalnik. Analiza podjetja ScS, ki je zajela številne predmete v stanovanju – oprezali so za bakterijami, plesnijo in kvasovkami – je razkrila, da je lahko daljinec 20-krat bolj umazan od straniščne školjke. Pod drobnogledom so se med drugim znašli pokrov za smeti, preproga v spalnici in dnevni sobi ter straniščna školjka.

Daljinec pri čiščenju pogosto ''zgrešimo''.
Daljinec pri čiščenju pogosto ''zgrešimo''. FOTO: Shutterstock
Če imate brado, imate na sebi več bakterij kot pes
Preberi še
Če imate brado, imate na sebi več bakterij kot pes

Bris je pokazal, da je daljinec z 290 bakterijskih kolonijami na kvadratni centimeter daleč najbolj umazan kos od naštetih, na njem pa je bilo najti tudi plesen. Za primerjavo, na straniščni školji so zabeležili zgolj 12,4 kolonij na cm2. ''Rezultati raziskave so šokantni in razkrivajo, da se na daljincih nabirajo velike količine bakterij, plesni in kvasovk,'' razlaga vodja nabave pri ScS Dale Gillespie.

Kolonija je merska enota za umazanost, ki pove število bakterij na kvadratni centimeter oz. CFU enot, ki formirajo kolonijo.

''Daljinci za televizijo pogosto spregledamo, ko čistimo stanovanje, čeprav so se izkazali za enega najbolj umazanih predmetov v stanovanju,'' vzroke navaja Gallespienova. ''Prav neverjetno je (ali pa prav zaradi tega, op.p.), da so tako umazani so, glede na to, da jih dnevno uporablja večina izmed nas, tudi otroci. Vsi bi morali od danes naprej daljinec redno čistiti,'' nam polaga na srce.

Podobno kot pametni telefon je tudi daljinec bolj umazan od straniščne školjka.
Podobno kot pametni telefon je tudi daljinec bolj umazan od straniščne školjka. FOTO: Shutterstock

Podobna raziskava je nedavno razkrila, da so izjemno umazane tudi pametne ure, ki so lahko tudi osemkrat bolj umazane od straniščne školjke.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342