Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

'To je bila Schumacherjeva želja!'

N.J.
25. 03. 2016 19.41
30

Čas teče, a informacije o zdravstvenem stanju legende formule 1 Michaela Schumacherja ostajajo izjemno skope. V molk se je zavila njegova tiskovna predstavnica, o njegovem zdravju ne govorijo niti njegovi bližnji niti zdravstveno osebje. Sabine Kahnm, Schumacherjeva tiskovna predstavnica, je pojasnila, zakaj.

Michael in Corinna Schumacher - 1
Michael in Corinna Schumacher - 1 FOTO: Profimedia

Več kot dve leti sta minili od tragedije, ki je na posteljo priklenila dirkaško legendo, sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja. Potem ko je 29. decembra 2013 nerodno padel med smučanjem v Meribelu, je bil približno pol leta v komi, od tedaj pa se veččlanska zdravniška ekipa trudi, da bi bila rehabilitacija čim bolj uspešna.

Informacij o njegovem zdravstvenem stanju Schumacherjevi bližnji ne razkrivajo, vse je ovito v tančico skrivnosti. Edina, ki sta podala nekaj informacij do sedaj, sta bila Luca Cordero di Montezemolo, nekdanji šef Ferrarija, in dolgoletni Michaelov prijatelj Jean Todt, športni direktor moštva Formula 1. Nedavno je z nekaj informacijami po dolgem času molk prekinila Schumacherjeva tiskovna predstavnica Sabine Kehm.

Tudi tokrat se je spretno izognila razpravam o zdravstvenem stanju Schumija, navedla pa je razloge, zakaj družina o tem noče govoriti. Že pred nesrečo je bilo zasebno življenje za Schumacherja 'sveto', kar je javnost razumela. Pretiranega poseganja v njegovo zasebnost tako ni bilo. Kot je dejala, v tem trenutku ne vidi druge možnosti, kot da še naprej molči in ohranja njegovo zasebno življenje – njegovo. »Vsakič, ko spregovorim, je to le iztočnica za nova raziskovanja in vprašanja po novih informacijah,« je dejala. »To se nikdar ne ustavi.«

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Reuters

Zadnji opisi, ki jih je za javnost podal nekdanji šef Ferrarija, ko je glede Schumacherja dejal, da »Michael zmaguje svojo najpomembnejšo bitko,« so pustile grenak priokus in mnogi so izjavo napak razumeli, češ da Schumacher nekako že zre v luč na koncu tunela. Predstavnica Kehm je dodala, da je Michaelova rehabilitacija »dolgotrajen proces«.

Nedavno je skorajda prekoračila tanko mejo med varstvom njegove zasebnosti in varovanjem varstva podatkov, a je tokrat vseeno tudi javno razkrila, zakaj o zdravju nekdanjega prvaka molčijo. »Ko sem se še pred nesrečo pogovarjala z njim, mi je dejal, da naj ga prihodnje leto ne kličem, saj namerava izginiti izpred oči javnosti in se umakniti izpod soja žarometov. Prepričana sem, da so bile to njegove sanje in to je tudi razlog, zakaj ves čas v duhu spoštovanja njegove želje pazim, da v javnost ne pricurljajo nobene informacije o njegovem stanju,« je pojasnila.

Sabine Kehm
Sabine Kehm FOTO: Reuters

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400