Moskisvet.com
Mariam al Mansuri

Novice

Za bombardiranji islamskih skrajnežev stoji ženska!

M.K.
26. 09. 2014 14.42
37

Ameriška vojska in vojaške enote koalicije arabskih držav so ta teden pričeli z intenzivnimi zračnimi napadi na sirske skrajneže in pripadnike Al Kaide v Siriji. Med izurjenimi vojaškimi piloti naj bi bila po poročanju ameriških medijev prvič v zgodovini Združenih arabskih emiratov tudi ženska: 35-letna Mariam Al Mansuri.

Eskadriljo lovskih letal, ki so sodelovala v torkovih napadih na cilje skrajnežev, naj bi po poročanju britanskih medijev vodila 35-letna Arabka, majorka Mariam al Mansuri.
Eskadriljo lovskih letal, ki so sodelovala v torkovih napadih na cilje skrajnežev, naj bi po poročanju britanskih medijev vodila 35-letna Arabka, majorka Mariam al Mansuri. FOTO: Profimedia
Ameriška vojska in vojaške enote koalicije arabskih držav že ves teden izvajajo zračne napade na sirske skrajneže in pripadnike Al Kaide v Siriji in Iraku. A po poročanju britanskih medijev je eskadriljo lovskih letal, ki so sodelovala v torkovih napadih na cilje skrajnežev, vodila 35-letna Arabka, majorka Mariam al Mansuri. Mansurijeva naj bi bila prva pilotka lovskega letala v tej zalivski državi. Diplomirala je na letalski šoli v Abu Dabiju, največ izkušenj pa ima z lovci F-16.

Diplomirala je na letalski šoli v Abu Dabiju, največ izkušenj pa ima z lovci F-16.
Diplomirala je na letalski šoli v Abu Dabiju, največ izkušenj pa ima z lovci F-16. FOTO: Profimedia
»Teroristi, bombardira vas ženska!«

Mansurijeva naj bi bila simbol vse večje emancipacije arabskih žensk, zaradi poguma in odločnosti pa jo občudujejo pripadnice nežnejšega spola po vsem svetu. Tako naj bi se na spletu kmalu po objavi podatka o njeni udeležbi pri letalskih napadih na spletu pojavila fotografija s pomenljivim napisom, ki teroristom sporoča, da jih bombardira ženska in jim na koncu zaželi še lep dan. Takoj za njimi pa so se oglasili tudi privrženci islamistov, ki so zapisali, da je Mansurijeva storila zločin.

Napetost narašča

Po torkovih zračnih napadih ameriške vojske in arabskih zaveznic na skrajneže Islamske države ter pripadnike Al Kaide v Siriji in Iraku, se situacija sicer še zaostruje. Letala držav koalicije proti Islamski državi (IS) so v tem času po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice že obstreljevala položaje te skrajne sunitske skupine v bližini kurdskega mesta Kobane v Siriji. Obstreljevali so položaje in oskrbovalne poti skrajnežev zahodno od mesta Kobane. Napadli so tudi naftne rafinerije v Siriji, saj je prodaja nafte eden od pomembnih finančnih virov skrajnežev. V naslednjih dneh naj bi se letalskim napadom na IS pridružila tudi Velika Britanija, zato je pričakovati, da se bodo napadi še stopnjevali.

Po torkovih zračnih napadih ameriške vojske in arabskih zaveznic na skrajneže Islamske države ter pripadnike Al Kaide v Siriji in Iraku, se situacija sicer še zaostruje.
Po torkovih zračnih napadih ameriške vojske in arabskih zaveznic na skrajneže Islamske države ter pripadnike Al Kaide v Siriji in Iraku, se situacija sicer še zaostruje. FOTO: Reuters

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394