Moskisvet.com
Sprehajanje psa

Novice

Ti lastniki bodo morali svoje pse obvezno sprehajati vsaj dvakrat dnevno

A.P.
20. 08. 2020 11.53
0

Pred slabim letom smo poročali o zakonu, ki od lastnikom hišnih ljubljenčkov zahteva, da ti svoje štirinožne prijatelje vsaj enkrat dnevno peljejo na sprehod. Nekaj podobnega zdaj ''grozi'' tudi Nemcem.

Številni lastniki psov neodgovorno ravnajo s svojimi ljubljenčki ali pa jih zanemarjajo. V Nemčiji so zato pripravljeni ukrepati in številnim hišnim ljubljenčkom zagotoviti dostojno življenje. V Nemčiji bi namreč lahko že v kratkem sprejeli zakon, ki od lastnikov zahteva, da pse sprehodijo vsaj dvakrat dnevno v skupni dolžini najmanj ene ure.

Visoke kazni za lastnike psov, ki kosmatincev ne sprehajajo dovolj
Preberi še
Visoke kazni za lastnike psov, ki kosmatincev ne sprehajajo dovolj

Skupaj s tem pravilom naj bi bila sprejeta tudi prepoved, da je pes dlje časa na verigi, prav tako, da jih lastniki ne bodo smeli pustiti cel dan same. Prav tako želijo zmanjšati pasje farme,  kjer je pogosto na prvem mestu zaslužek, in bodo tistim, ki imajo vzrejo, dovolili imeti največ tri legla hkrati. Poleg tega bodo morali mladički vsaj štiri ure dnevno preživeti v družbi človeka, da se socializirajo. ''Hišni ljubljenčki niso igrače, zato je treba upoštevati njihove potrebe,'' je dejala zvezna ministrica za prehrano in kmetijstvo Julia Klöckner glede nujnih sprememb v zakonodaji, da ustrezno zaščitijo domače živale in zagotovijo njihovo blagostanje. Pravila so osnovali na podlagi strokovnih priporočil.

Nemci bodo morali po zakonu svojega psa sprehoditi vsaj dvakrat dnevno.
Nemci bodo morali po zakonu svojega psa sprehoditi vsaj dvakrat dnevno. FOTO: Shutterstock

Nova pravila bi lahko začela veljati že prihodnje leto, za spoštovanje le-teh pa bodo morale poskrbeti zvezne dežele. Ministrica je poudarila, da lastnikom psov policija ne bo trkala na vrata, saj je glavni cilj, da se uredijo razmere v psarnah. Prav tako bodo prepovedali nastope psom na lepotnih tekmovanjih, ki so jim skrajšali rep (kupiranje) ali ušesa in če se pes ne bo obnašal pasmi primerno. Veljati naj bi začelo tudi novo pravilo glede prevoza živine, ki ne bo smelo biti daljše od štirih in pol ur vožnje. Kakšne bodo kazni, zaenkrat ni znano.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390