Moskisvet.com
Theresa May

Novice

Theresa May (znova) postala tarča posmeha

M. A.
12. 12. 2018 12.06
0

V dneh, ko so pogovori o brexitu na vrhuncu, se je Theresa May ponovno osramotila. Britanska premierka, ki je zaradi kršenja protokola ali pa nenavadnih plesnih gibov ali priklonov pogosto tarča spletnih šal, je tokrat ob prihodu k nemški kanclerki Angeli Merkel ostala ujeta v avtu. Šale so se pisale same.

Britanska premierka Theresa May se te dni mudi na posvetih z evropskimi kolegi, na katerih skuša zagotoviti dodatna zagotovila glede sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije, t. i. brexita. Ob prihodu k nemški kanclerki Angeli Merkel pa ni šlo vse gladko. Avtomobilska vrata so ostala zaklenjena in varnostniki so potrebovali več kot 10 sekund, da jim jih je uspelo odkleniti. Več kot dovolj časa, da so se na spletu, predvsem na Twitterju, pojavile številne šale na račun Mayeve.

Merklova je morala na stisk roke malce počakati, saj je Mayeva ostala ujeta v avtomobilu.
Merklova je morala na stisk roke malce počakati, saj je Mayeva ostala ujeta v avtomobilu. FOTO: Profimedia

Michael Gove se torej ni motil, ko je dejal, da bomo Angleži v primeru, da ostanemo v EU, kot talci na zadnjih sedežih avtomobila,’ se je pošalil en izmed uporabnikov Twitterja. Ciljal je na Govov govor leta 2016, ko je pred referendumom dejal: ’Če boste glasovali za obstanek, glasujete za neznano. Glasujete, da boste kot talci ujeti na zadnjem sedežu avtomobila.’

Preiskovalna novinarka Jane Bradley je zapisala: ’Mayeva ne more uspešno zapustiti niti svojega avtomobila. Pomagajte našemu narodu!’ Številni so ob tem dogodku dodali, da se je najverjetneje zaklenila kar sama, saj se ne želi več soočati z brexitom: 'Ali smo prepričani, da se Mayeva ni zanalašč zaklenila v avto? Jaz na njenem mestu bi se,' je šaljivo komentirala ena od številnih, ki jih je najnovejša prigoda britanske premierke zabavala.

Mayeva je pogosta tarča spletnih šal.
Mayeva je pogosta tarča spletnih šal. FOTO: Profimedia
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497