Moskisvet.com
armstrong, lance

Skrivnosti

Temna plat Lanca Armstronga

A.M.
27. 08. 2018 11.17
10

Nekdanji Armstrongov ekipni sodelavec je izdal knjigo, kjer razkriva vse skrivnosti Lancovega uspeha.

Tyler Hamilton, nekdanji kolesar ekipe U.S. Postal in Armstrongov moštveni kolega, je izdal knjigo s pomenjljivim naslovom ’The Secret Race’ ali ’Skrivna dirka’.

V njej na slikovit način opisuje, kako je sedemkratni zmagovalec Toura nemalokrat ukanil protidopinško komisijo. Armstrong naj bi izkoriščal čas, ki so ga organizatorji Toura namenili počitku kolesarjev in od 22.00 do 6.00 niso izvajali testiranj.

Lance naj bi se posluževal t. i. mikrodoziranj – ob 22.00 si je vbrizgal tolikšno količino poživil, da jih je njegov organizem do 6.00 zjutraj že izločil. Prav tako naj bi ga s testosteronom in eritropoetinom (rastni hormon) ’filali’ spremljevalni motoristi na dirki, Armstrong pa naj bi se ’dokaznega materiala’ znebil s številnimi transfuzijami.

Ali želi Hamilton zgolj obogateti, se maščevati za kakšno osebno zamero ali pa Lance le ni tako nedolžen, kot pravi sam. Pravega odgovora verjetno ne bomo nikoli izvedeli.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382