Moskisvet.com
Moški telefon

Novice

Tematski portali z rekordnimi branostmi

Moškisvet.com
11. 11. 2022 09.00
0

Pro Plusova družina tematskih portalov je v mesecu oktobru beležila vrhunske rezultate obiskanosti. Ti so odraz kakovostnih in raznovrstnih vsebin, zaradi katerih se bralci vedno pogosteje vračajo.

Medijska hiša Pro Plus poleg televizijskih programov POP TV, Kanal A, Kino, Brio, OTO in Astra izdaja tudi spletno stran 24ur.com, video na zahtevo Voyo.si, Časzazemljo.si in 7 tematskih portalov: Okusno.je, Zadovoljna.si, Bibaleze.si, Vizita.si, Moškisvet.com, Cekin.si in Dominvrt.si.

Slednji so v oktobru zabeležili rekord skupnega mesečnega dosega portalov 745.174 unikatnih obiskovalcev, izključno preko mobilnih naprav pa 696.650.V zadnjih štirih letih se je število bralcev tematskih portalov tako povečalo za 80 % (povprečni skupni doseg portalov 2018: 411.472). 

Tina Grbac, odgovorna urednica tematskih portalov, pravi: "V poplavi novih kanalov in omrežij nam rezultati dokazujejo, da se bralci za informacije še vedno najraje obračajo na kakovostne, transparente medije s tradicijo in bolj kot kadar koli prej prepoznavajo varno spletno okolje. V uredništvu se zavedamo odgovornosti, ki jo nosimo do svojih bralcev in partnerjev, zato se vsak dan znova trudimo, da ponudimo strokovno podprte vsebine, odpiramo nove aktualne teme in smo dosledni pri dialogu z vsemi generacijami naših bralcev."

Rekordi so zato, da se rušijo.
Rekordi so zato, da se rušijo. FOTO: PRO PLUS

 

Cekin.si je oktobra obiskalo 276.996 obiskovalcev, kar je rekordni doseg najbolj branega slovenskega potrošniškega portala. Bralci z zanimanjem berejo novice, poglobljene teme in pogovore s strokovnjaki s področij financ, nepremičnin, izobraževanja in zaposlitev. V zadnjem letu pa smo posebno pozornost namenili temam Upokojitev in Podjetništvo, ki sta na Cekin.si dobili tudi svojo sekcijo. Na Cekin.si pa ima svoje mesto tudi Štartaj, Slovenija!, projekt, ki ga že od samega začetka podpira tudi naša medijska hiša. 

Vizita.si je zabeležila rekordnih 315.855 obiskovalcev. Najbolj bran slovenski spletni portal z nasveti in informacijami s področja zdravstva ter zdravega življenja smo leta 2020 dopolnili s posebnim spletnim mestom za mlade Vizita TOK. Mladim smo s tem ponudili prostor za zdravo odraščanje, vprašanja o odnosih, spolnosti, vrstniških izzivih, duševnem zdravju ter za teme o prvi zaljubljenosti. Konstantna rast števila bralcev, tudi mladih, kaže, da so vsebine izjemno dobro sprejete.

Moškisvet.com, najbolj bran slovenski portal z vsebinami za moške, je z rekordnim dosegom 275.103 unikatnih obiskovalcev porušil še enega od rekordov tematskih portalov. Med novostmi, ki smo jih predstavili v zadnjih dveh letih, je sekcija Varni v prometu, pomemben del sedanje cestne kulture, ki jo zaznamuje vedno več novih prevoznih sredstev (električni skiroji) in spremenjena pravila obnašanja v prometu. 

Kje so meje velikih terencev?
Preberi še
Kje so meje velikih terencev?

Dominvrt.si je še eden od tematskih portalov, ki je v oktobru zabeležil rekordni doseg. Najbolj brano slovensko  spletno stran, na kateri ponujamo številne uporabne nasvete s področja notranje in zunanje ureditve doma, vrtnarjenja, kako živeti udobno in kakovostno, a hkrati okolju prijaznejše, je obiskalo 224.279 unikatnih uporabnikov. V letu 2020 smo jo dopolnili še s spletnim mestom Mojikatalogi.si, na katerem lahko najdete najboljše ponudbe in kataloge slovenskih trgovcev.

Na najbolj obiskanem slovenskem kulinaričnem portalu in najbolj obiskanem od tematskih portalov Okusno.je (406.535 obiskovalcev) se že pripravljamo na božično-novoletna kulinarična razvajanja. Za vas bomo še do konca leta pripravili prav poseben projekt, pisan na kožo vsem, ki obožujete peko. Bralci Okusno.je so izjemno dobro sprejeli tudi novo sekcijo Zero Waste, v kateri najdete nasvete, s katerimi se boste lažje lotili kuhanja brez ali s čim manj odpadkov, in odlične recepte, ki vam bodo pomagali ostanke hrane spremeniti v okusne jedi.

Bibaleze.si se je z dosegom 235.625 unikatnih uporabnikov zelo približala rekordu obiskanosti. Na najbolj branem slovenskem portalu za starše je v novembru zaživel projekt Spletne igre – nova realnost naših otrok, v katerem bomo spregovorili o varni uporabi spletnih iger za otroke in mlade. Želimo ozaveščati o problematiki današnje generacije, otrok in mladih, predstaviti preventivne ukrepe za starše in ponuditi nasvete strokovnjakov, kako se tega lotiti.

Zadovoljna.si je v oktobru zabeležila 369.251 obiskovalcev, kar jo uvršča na vrh najbolj branih slovenskih portalov za ženske. Portal, ki je od leta 2018 skoraj podvojil svoj doseg, je prva izbira velikega števila slovenskih bralk in že skoraj 15 let ustvarja zgodbe s področja življenjskega stila, ženske mode, lepote, wellnessa, športa, zdravja, odnosov in potovanj. Tudi na Zadovoljna.si je letos svoje mesto našla Trajnostna moda in lepota, s katero želimo dodatno ozaveščati o pomenu trajnosti na vseh področjih našega življenja. 

Verjamemo, da bomo z jasno začrtano strategijo, ki ji sledimo že nekaj let, še naprej gradili dobre odnose s svojimi bralci in prisluhnili vsaki vaši povratni informaciji. Kakovostnih vsebin ne moremo pripravljati brez pomoči strokovnjakov in tistih, ki te vsebine redno prebirate. Zato si želimo, da za vas še naprej ostanemo prostor lahko dostopne, strokovne in zanimive vsebine. Vabimo vas, da svoja mnenja še naprej delite z nami in k dialogu, s katerim bomo skupaj spodbujali in razvijali varno, odgovorno in transparentno spletno okolje. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306