Moskisvet.com
morilec - 2

Novice

Tekmovalec kuharskega šova osumljen umora 4 moških

N.J.
23. 10. 2015 10.40
8

Veliko Britanijo pretresa vest, da je eden izmed nastopajočih v njihovi različici šova Mastercher osumljen umora 4 oseb, in sicer naj bi vse zastrupil.

morilec - 1
morilec - 1 FOTO:

Umorov je osumljen Stephen Port, ki je nastopil v pretekli sezoni kuharskega tekmovanja Masterchef, zaposlen naj bi bil pri podjetju, ki se ukvarja s caterigom. Moškega so oblasti aretirale pred kakšnim mesecem, da gre za istega moškega, ki je nastopil v šovu, pa so ugotovili komaj zdaj.

Po pričevanju domačih, Stephen nikoli ni deloval kot agresiven, nesramen, nikomur se ni sanjalo, da je sposoben česa takšnega, kot je umor. Študiral je na oxfordski univerzi in bil zaposlen v kraljevi mornarici, preden je začel poučevati otroke s posebnimi potrebami. Nazadnje je sicer delal kot kuhar. Njegovi bližnji so priznali, da niso vedeli za njegovo dvojno življenje.

40-letni Port naj bi tri umore zakrivil lansko leto, enega pa letos. Prva žrtev je bil 23-letni Anthony Walgate, čigar truplo so našli junija 2014. Kmalu so našli še dve trupli: avgusta 2014 truplo 22-letnega Slovaka Gabriela Kovarija in 21-letnega Daniela Whitwortha septembra istega leta. Tedaj smrti niso povezali med seboj. Najdeni mladi moški so umrli zaradi prevelikega odmerka 'droge za zabavo', GHB.

14. septembra letos so našli truplo 25-letnega Jacka Taylorja, ki je umrl v podobnih okoliščinah kot ostali trije mladeniči. Sprožili so podrobno preiskavo, saj se jim je zazdelo, da je na pohodu serijski morilec. Preiskava jih je privedla do Porta, ki so ga nedavno aretirali v njegovem stanovanju. Med zaslišanjem naj bi v glavnem gledal v tla in imel roke sklenjene pred seboj.

Oblasti sicer primere še preiskujejo, kot pravijo, pa nimajo opravka z 'navadnim' morilcem, temveč s serijskim morilcem, ki je žrtve poznaval preko spleta, ubijal pa jih je tako, da jih je zastrupil s prevelikim odmerkom drog.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497