Moskisvet.com
Knjige

Novice

Te knjige Slovenci v času karantene najraje beremo

A.P.
11. 04. 2020 06.00
0

V času epidemije koronavirusa mnogi čas preganjajo s knjigo v roki. Številni so zaradi ukrepov vlade za zajezitev bolezni Covid-19 dobili priložnost, da končno posežejo po tistih platnicah, na katerih se je že predolgo nabiral prah. Kljub temu, da so bile knjigarne primorane v tem času zapreti svoja vrata, se je vsa prodaja knjig preselila na splet. Preverili smo, kaj Slovenci ta čas najraje beremo.

Mnogi so se v času razsaja novega koronavirusa zatekli h knjigi. Medtem ko se svetu bralci zatekajo h klasičnim literarnim delom o epidemijah, kakršen je roman Alberta Camusa iz leta 1947, Kuga (La Peste), romanu Oči teme (The Eyes of Darkness) avtorja Deana Koontza, ki je domnevno napovedal Covid-19 in romanu The Stand mojstra grozljivk Stephena Kinga iz leta 1978, ki se je te dni javno opravičil, ker imamo občutek, da smo ujeti v njegovem romanu – nedavno je celo delil odlomek romana, da bi razložil ljudem, kako se virus širi in jih hkrati pomiril, da The Stand ni kot koronavirus, saj da je njegova ''supergripa'' precej smrtonosnejša – v Sloveniji te dni bralci posegajo po drugačni literaturi, vsaj če sodimo po prodaji.

Po katerih knjiga pa ste te dni posegli vi?
Po katerih knjiga pa ste te dni posegli vi? FOTO: Shutterstock
Knjiga prerokb za leto 2020 napovedala koronavirus
Preberi še
Knjiga prerokb za leto 2020 napovedala koronavirus

Med najbolj prodajanimi knjigami v spletni knjigarni Emka (založba Mladinska knjiga) med 15. marcem in 7. aprilom so bile knjige o Harryju Potterju, a največje povpraševanje te dni po navedbah založbe MK vlada po priročniku Izgorelost slovenske zdravnice in psihoterapevtke Tine Bončina. Po prodaji ji sledi otroška knjiga Pasji mož – Gospodar bolh Dava Pilkeyja, tej pa serija žepnic o Harryju Potterju (Dvorana skrivnosti, Ognjeni kelih in Svetinje smrti), ki zasedaj mesta od tri do šest. Sledijo nova zbirka poezij našega največjega poeta, Poezije: France Prešeren, pa Atlas sveta za osnovne in srednje šole, na devet mestu pa je knjiga Modrost starih psov avtorice Elli H. Radinger, avtorici uspešnice Modrost volkov. Deseterico zaokrožuje še en Harry Potter in sicer Princ mešane krvi.

Marsikdo te dni uživa ob prebiranju knjige.
Marsikdo te dni uživa ob prebiranju knjige. FOTO: Shutterstock
Najboljše šale na račun koronavirusa
Preberi še
Najboljše šale na račun koronavirusa

Sledijo Kako izgoreti Aljoše Bagole, Matilda Roalda Dahlija (žepnica), Harry Potter: Feniksov red (žepnica), 220 stopinj poševno Urške Fartelj, Dolina rož Tadeja Goloba, O izgubljeni deklici Elene Ferrante (četrta knjiga Neapeljskega cikla), še en Harry Potter in sicer Otrok prekletstva (žepnica), pa O novem priimku Elene Ferrante (druga knjiga Neapeljskega cikla), Lord of the Flies Williama Goldinga (za maturo) in Genialna prijateljica (žepnica) Elene Ferrante (prva knjiga Neapeljskega cikla).

Je ta knjiga napovedala koronavirus?
Preberi še
Je ta knjiga napovedala koronavirus?

Med najbolj zaželenimi e-knjigami pri Mladinski knjigi ta hip so V času epidemije Paola Giordana, Pandemija Nana Vagnerja, že omenjeni Pasji mož: Gospodar bolh, pa gibalni priročnik Zmigaj se! in vodnik Okrepimo imunski sistem.

Knjiga iz leta 1898 natančno napovedala potop Titanika
Preberi še
Knjiga iz leta 1898 natančno napovedala potop Titanika

Morda imate katero od teh knjig že doma, lahko pa vam nabor služi tudi kot ideja za prihodnje branje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394