Moskisvet.com
Tito

Novice

Te jedi se je izogibal celo Tito

L.P.
01. 06. 2018 12.21
3

O življenju največjega jugoslovanskega voditelja vemo veliko. Kljub temu pa vedno znova prihajajo na dan presenetljivi podatki. Jože Oseli, zadnji osebni služabnik Tita je v knjigi Titovi zadnji dnevi razkril nekaj zanimivosti iz Titovega življenja.

Oseli se je pozanimal, kaj je Josip Broz jedel. Teknile so mu številne jedi, od različnega mesa, prilog in solate. Vedel je, kaj želi in želel je le najboljše stvari. Sprostil se je ob 20 let starem viskiju Chivas Regal in havanskih cigarah.

Titov zadnji služabnik je v knjigi razkril, da je s svojo ženo Metko zadnjih sedem let in pol skrbel za Titovo prehrano in sprejeme v njegovi rezidenci na Brdu pri Kranju. Omenil je tudi, da so Titu nekoč na krožniku ponudili polže in jih ni želel poskusiti. Zelo rad je jedel štruklje, od mesa pa mu je ustrezalo goveje meso. Vsako juro je pil kratki espresso brez sladkorja. Zvečer pa je pred spanjem srknil še čaj iz ginsenga.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382