Moskisvet.com
mobilni telefon - 3

Novice

Tako uničujemo svoje možgane

N.J.
21. 10. 2015 08.06
4

Raziskave so pokazale, da uporabniki pametnih naprav dogajanje preverjamo 25- do 200-krat dnevno. Početje je lahko zelo škodljivo za možgane, trdi ameriški pisec Nicholas G. Carr, avtor dela 'The Shallows: how the internet is changing our brains', v katerem se osredotoča na to, kako internet vpliva na naše možgane.

seksi
seksi FOTO:

Večinoma ljudje preverjamo svoje pametne naprave vsaj 25-krat dnevno, nekateri celo 200-krat. To storimo že takoj, ko se zbudimo, nato med vsakim možnim premorom, v službi, med sprehodi ... in s preverjanjem zaključimo, tik preden zaspimo.
Kot trdi Nicholas G. Carr, je takšno početje škodljivo za naše možgane, saj neprestano prekinja naravni miselni tok. To naj bi po njegovem mnenju lahko povzročalo večje težave s koncentracijo, oteži načrtovanje na daljši rok in negativno vpliva na zmožnost poglobljenega razmišljanja. »Sčasoma vse težje ohranjamo pozornost, mislimo na nekaj dlje časa in se odzivamo na druge dražljaje tekom dneva,« pravi. Preveč pozornosti namenjamo virtualnemu dogajanju na pametnih napravah, namesto da bi živeli resnično življenje.

In rešitev? Poskusite vsaj popoldneve in vikende preživeti s svojimi najdražjimi, brez telefona v roki ali žepu in neprestanega preverjanja, ali je kdo kaj novega objavil na socialnem omrežju ali ne. Pa tudi – namesto da se posvečate ustvarjanju popolne fotografije in deljenju te s prijatelji, se posvetite tistemu trenutku in ljudem, ki so ob vas. Ne bo vam žal.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382