Moskisvet.com
Otok Kos

Novice

Tako ta restavracija ''obračuna'' z vplivneži

A.P.
05. 08. 2020 12.55
0

Neimenovana grška restavracija je razkrila, kako se odziva na prošnje vplivnežev, ki si želijo v zameno za objavo na družbenem omrežju brezplačen obrok.

V dobi vplivnežev oz. t.i. influencerjev se podjetja in ponudniki storitev pogosto srečujejo z nenavadnimi prošnjami. Med njimi tudi ponudniki gostinskih storitev, ki prejemajo prošnje za brezplačen obrok v zameno za objavo oz. omembo na družbenem omrežju. Tovrstne prošnje prejema tudi neka grška vegetarijanska restavracija, ki pa ima svojstveno politiko glede tega.

Musk igralki podaril Teslo in jo menda ozvočil
Preberi še
Musk igralki podaril Teslo in jo menda ozvočil

Družinska restavracija, ki se nahaja na grškem otoku Kos, je razkrila, da na njihov naslov priroma veliko prošenj vplivnežev, ki prosijo za zastonj obrok v zameno za objavo. Na to jim odgovorijo, da jim bodo obrok zaračunali, da pa bodo obrok v enaki vrednosti nato ponudili podarili pomoči potrebnim.

Slikoviti grški otok Kos.
Slikoviti grški otok Kos. FOTO: Shutterstock
Za to luknjo na Hrvaškem so ji zaračunali 83 evrov na noč
Preberi še
Za to luknjo na Hrvaškem so ji zaračunali 83 evrov na noč

Politiko restavracije je razkril anonimni uporabnik Reddita, ki je priznal, da njihove ponudbe do zdaj ni sprejel še nihče, so pa ob tem okarali vplivneže z besedami: ''Dradi influencerji. Smešite se, ko z moledovanjem skušate ustvariti zlagan svetovljanski življenjski slog." Objavili so tudi eno izmed prošenj oz. korespodenc, ki je šla takole. ''Od prijatelja sem nedavno slišala, da ponujate odlično grško hrano in veganske jedi. Z veseljem bi vas obiskala s prijateljem v zameno za objavo na družbenih omrežjih. Grčijo sem obiskala že večkrat in imam vedno težave z iskanjem vegetarijanskih in veganskih jedi. Z veseljem bi o tem spregovorila z mojim občinstvom." K temu je neimenovana vplivnica dodala še termin, ko bo dopustovala na otoku. Na to so se  restavraciji odzvali z besedami: "Vsakemu vplivnežu zaračunamo običajno ceno, hrano v enaki vrednosti pa nato podarimo pomoči potrebnim (brezdomcem, beguncem ipd.). S tem v vaših objavah pridobimo na prepoznavnosti, istočasno pa se izboljša vaša javna podoba, saj s tem pokažete, da vam je mar za druge."

Katastrofalne snubitvene napake
Preberi še
Katastrofalne snubitvene napake

Kljub dobrodelni politiki restavracija pojasni, da jim večinoma vplivneži na to ponudbo ne odgovori, nekateri pa svoja prvotna sporočila preprosto izbrišejo.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382