Moskisvet.com
Winston Churchill

Novice

Tako so počastili Winstona Churchilla!

N.J.
25. 02. 2015 08.16
1

Na letošnjem 17. festivalu cigar v Havani na Kubi so posebno čast izkazali nekdanjemu navdušenemu kadilcu slavne znamke Romeo y Julieta, pokojnemu britanskemu premierju Winstonu Churchillu. Navdušencem nad cigarami so na voljo tri nove vrste omenjene znamke – churchilli ter kratki in široki churchilli.

Cigara
Cigara FOTO: Albanpix.com
Letos mineva 50 let od smrti Churchilla, ki se je rodil leta 1874, leto dni pred tem, ko so začeli izdelovati cigare, ki jih je kasneje navdušeno kadil. Churchill je Kubo obiskal leta 1895 kot vojak in leta 1946 kot državnik. Bil je znan po tem, da je rad kadil cigare, pil in jedel, kljub temu pa je doživel visoko starost.

Festival cigar se je začel v ponedeljek in bo trajal do petka. Tokrat lahko prvič uživajo tudi državljani ZDA, saj je predsednik Barack Obama dovolil uvoz cigar in ruma v vrednosti do 100 dolarjev. Doslej so morali cigare tihotapiti ali pa jih kupovati pri kubanski diaspori v Miamiju.

Na festivalu navdušenci iz vsega sveta preizkušajo cigare, obiskujejo plantaže in tekmujejo, med drugim tudi v tem, komu bo najkasneje odpadel pepel s cigare.

Cigare so sicer pomemben kubanski izvozni artikel. Po podatkih podjetja Habanos SA, ki skrbi za marketing kubanskih cigar, je Kuba z izvozom cigar leta 2013 zaslužila 447 milijonov dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369