Moskisvet.com
Helen Hunt

Novice

Plačala za seks s sinom, sedaj pa ...

N.J.
30. 08. 2013 08.23
43

Obupana mati 30-letnega sina, ki je po prometni nesreči pristal na invalidskem vozičku, se je znašla pred hudo dilemo. Njen sin si želi uživati v spolnosti, vendar pa dekleta, ki bi ga osrečilo, nikakor ne najde. Mati mu je bila tako na nek način prisiljena poiskati prostitutko, sedaj pa si tega ne more več privoščiti. Predvsem zaradi tega, ker je prostitutko mogoče najeti zgolj 'na črno', cenik pa je seveda prilagojen dejstvu, da je njen sin invalid.

Prostitutka
Prostitutka FOTO: Profimedia
"Nedvomno sem za ponovno odprtje bordelov," pravi obupana mati 30-letnika, ki je po prometni nesreči ostal priklenjen na invalidski voziček. Adriana, takšen vzdevek si je nadela, ker je želela ostati anonimna, doma iz Trevisa, si namreč želi, da bi imel njen sin možnost potešiti svoje spolne potrebe.

"Moj sin ima popolnoma enake potrebe kot njegovi sovrstniki," pravi. "Poleg tega pa zaradi prometne nesreče nikoli v življenju ni doživel nobene 'sočne zgodbice ali se zapletel v avanturo za eno noč. Sedaj si pa že nekaj časa želi, da bi imel enake možnosti kot njegovi sovrstniki. Tudi na področju spolnosti."

Adriana, potem ko ji je uspelo prebroditi začetno krizo in šok, ni ostala zgolj pri opazovanju. Na vsak način se je trudila, da bi našla rešitev za svojega sina. "Pozanimala sem se in videla sem, da imajo v nekaterih deželah, na primer na Nizozemskem, spolne asistente, nekakšne terapevte za invalide. Pri nas pa ne najdem ničesar podobnega."

Prav ta tematika je izpostavljena tudi v filmu The Sessions, v katerem je spolno terapevtko zaigrala filmska igralka Helen Hunt. V filmu jo najame 38-letni Mark O'Brien (igra ga John Hawkes), da bi z njo izgubil nedolžnost. Film je narejen po resnični zgodbi. Mark je zaradi bolezni priklenjen na železna pljuča in pri 38 letih še devičnik, zato se po posvetu s svojim duhovnikom odloči, da bo najel spolno terapevtko, ki mu po pomagala izgubiti nedolžnost. Helen Hunt tako v filmu igra Cheryl Choen Greene, znano seksologinjo in terapevtko, ki v resničnem življenju pomaga ljudem odpravljati težave na področju spolnosti. Spolne terapevtke niso prostitutke.

Tako Adriana za svojega sina ni našla drugačne pomoči, kakor da je zanj najela običajno prostitutko. "Pa ne tiste, ki jih najdeš na ulici. Pozanimala sem se in začela iskati takšno, ki bo sprejela dejstvo, da je sin invalid in mu istočasno nudila tako varnost kot tudi skrbela za higieno in čistočo."

Naposled jo je le našla. Na prvem srečanju med prostitutko in sinom, ki ga je organizirala, je vse potekalo gladko. Čeprav se je on zavedal, da je dekle plačala mama. "Ampak vedela sem, da ne bo šlo vse po načrtih. Prostitutka je namreč pristala na seks z invalidom, na koncu pa je zahtevala vrtoglavi znesek - 500 evrov za eno srečanje." Sedaj pa se je Adriana znašla v neprijetnem položaju. "Ujeta sem med sina, ki si želi še več srečanj, in realnostjo, da si tega enostavno ne morem privoščiti. Težko pa bom našla drugo prostitutko, ki bi pristala na dogovor za nižji znesek in bi ji sin zaupal. Ne vem, kaj naj naredim."

prostitutke in prostitucija - 4
prostitutke in prostitucija - 4 FOTO: Profimedia

"Prav zato menim, da bi morali ponovno legalno odpreti vse bordele. Lahko bi bili organizirani drugače kot so bili, a z nadzorovanimi cenami," zaključuje. "Tako bi lahko invalidi, kot je moj sin, imeli možnost, da normalno uživajo v spolnosti , kot vsi drugi. Ne da bi pri tem njihove družine obubožale in bile prisiljene posluževati se ne ravno varnih metod osrečevanja lastnih otrok."

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394