Moskisvet.com
Adolf Hitler

Novice

Superge, ki so neverjetno podobne nacističnemu voditelju

A.P.
08. 05. 2020 08.48
0

Priznana nemška znamka športne opreme si je privoščila nenavaden oblikovalski spodrsljaj. Ene izmed njenih športnih copat so namreč neverjetno podobne Adolfu Hitlerju.

Da, prav ste prebrali. Model superg znamke Puma Storm Adrenaline ne sodi med tiste, ki bi postali kultni, kljub temu pa se bodo zapisali v zgodovino, a zaradi nenavadnega razloga. Če namreč te belo-črno-zeleno-rdeče športne copate pogledate iz ptičje perspektive, z nekaj domišljije v njih prepoznate podobo nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja – zaščita na konici čevlja (za prste stopala) skupaj z dodatkom za vezalke na jeziku (preprečuje zdrsavanje jezika) odseva njegovo značilno pričesko in brke.

Tako so videti prve ''Jordanke'', ki nosijo Dončićev podpis
Preberi še
Tako so videti prve ''Jordanke'', ki nosijo Dončićev podpis

Skoraj zagotovo gre za golo naključje, saj vemo, da so v Nemčiji (in marsikje drugod) nacistični simboli in geste prepovedani in se lahko uporabljajo le v izobraževalne namene oz. v zgodovinskih raziskavah, spoznanje, da si te unisex superge sicer preprostega dizajna delijo podobnosti s Hitlerjem, pa jim je za zdaj naredilo več škode kot koristi. Na roke jim ne gre niti neposrečena izbira imena, saj mnoge Storm Adrenaline spomni na nacistično paravojaško organizacijo Sturmabteilung (Jurišni oddelek).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

No, nekateri so v njih prepoznali bolj pozitivne osebe iz zgodovine, in sicer ameriškega pisatelja Edgarja Allana Poa, pa rusko-ukrajinskega pisatelja Nikolaja Vasiljeviča Gogolja in britanskega komika Charlieja Chaplina. V večini spletnih trgovin superg trenutno ni moč mogoče naročiti, uradno zaradi visokega povpraševanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376