Moskisvet.com
striptizeta

Novice

Striptizete upravičene do socialne podpore

A.M.
07. 02. 2013 15.51
0

Vse večja stopnja brezposelnosti pesti delavce po vsem svetu. Vse več podjetij zapira svoja vrata, zaostrujejo pa se tudi pogoji za pridobivanje socialne podpore. Vendar ne za ameriške striptizete.

Vsaj tako je odločilo sodišče v ameriški zvezni državi Kansas. V tožbi proti državi in nekdanjemu delodajalcu je svojo pravico zahtevala striptizeta iz Topeke. Ko jo je delodajalec postavil na cesto, se je obrnila na okrajni urad za zaposlovanje. Tam so jo odslovili, češ da je z nočnim klubom sodelovala pogodbeno in zatorej ni bila tam zaposlena. Z enakimi argumenti so se branili predstavniki nočnega kluba, ki so dejali, da je ’’plesalka zgolj ’najemala’ prostor na odru, služila pa je z napitninami’’.

Sodišče je na podlagi pravil nočnega kluba odločilo, da je položaj brezposelne plesalke bolj ustrezal pravemu delovnemu razmerju kot zgolj pogodbenemu sodelovanju. Striptizeta je tako upravičena do prejemanja nadomestila za brezposelnost, delodajalec pa ji mora izplačati tudi odpravnino.

striptizeta
striptizeta FOTO:

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497