Moskisvet.com
Max Biaggi - 10

Novice

Štirikratni svetovni prvak do vratu v težavah

N.J.
09. 10. 2015 10.19
13

Massimo Biaggi, nekdanji motociklistični prvak, se je znašel v težavah. Od države je prejel poziv na sodišče, saj naj bi v davčno blagajno prispeval kar 18 milijonov premalo.

Max Biaggi - 8
Max Biaggi - 8 FOTO: Damjan Žibert

Sodnik Valerio Savio je določil datum obravnave in tako se bo moral Biaggi na sodišču zglasiti 15. septembra prihodnje leto. O zadevi bo odločal sodnik Bruno Costantini.

Biaggi je osumljen utaje davkov v višini kar 18 milijonov eevrov. Da bi se izognil plačilu davkov, naj bi prenesel svoje stalno bivališče v Monako. Max Biaggi, 4-kratni svetovni prvak v razredu 250 ccm (zdaj Moto2) in 2-kratni prvak v Superbike, naj bi izkoriščal pravice, ki izhajajo iz sponzorskih pogodb z Dainese, preko podjetij s sedežem v Londonu, Monte Carlu in Madridu ter onemogočal učinkovito izterjavo davkariji dolgovanih zneskov.

Zaradi davčne utaje se je v škripcih znašel tudi Valentino Rosi, ki naj bi med letom 2000 in 2004 v žep neupravičeno pospravil 25 milijonov evrov, ker je stalno bivališče prenesel v Veliko Britanijo. Zaradi prenosa stalnega bivališča sta imela težave tudi Loris Capirossi in Marco Melandri.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497