Moskisvet.com
Donald Trump

Novice

Števec laži: Trumpu našteli že 20.000 laži in zavajanj

A.P.
14. 07. 2020 10.32
5

Ameriški predsednik Donald Trump je dosegel nov neslaven mejnik. Od leta 2017, ko je nastopil položaj predsednika združenih držav Amerike, je izrekel več kot 20.000 neresničnih ali zavajajočih izjav je naštel Washington Post.

Ameriški časnik Washington Post je z zbiranjem Trumpovih neresničnih ali zavajajočih izjav začel v njegovih prvih sto dneh na položaju. Takrat je bilo takšnih izjav le okrog pet na dan, kar se je zdelo zelo veliko. Prvih 10.000 tovrstnih izjav je Donald Trump izrekel v samo 827 dneh na položaju, kar je povprečno 12 laži na dan. V naslednjih 440 dneh se je to povprečje dvignilo že na 23!

Trump zavaja in laže kot pes teče.
Trump zavaja in laže kot pes teče. FOTO: AP

Po začetnih analizah so napovedali, da se bo do konca mandata Trump zlagal 7.000-krat, a napoved ni mogla predvideti izbruha koronavirusa, ko je število Trumpovih neresničnih ali zavajajočih izjav še dodatno naraslo, svoje pa so dodali protesti, ki so izbruhnili po policijskem nasilju in spomin na konfederacijske generale.

Trump je zabrisal mejo med resnico in lažjo.
Trump je zabrisal mejo med resnico in lažjo. FOTO: AP
Trump kot hudič: portret, ki je obkrožil svet
Preberi še
Trump kot hudič: portret, ki je obkrožil svet

Samo v nedavnem intervjuju s televizijskim voditeljem Seanom Hannityjem, ki prihaja s Trumpu naklonjene televizije Fox News, so 45. ameriškemu predsedniku našteli 62 napačnih oz. zavajajočih izjav. Mednje sodijo navedbe, da so v ZDA za koronavirus testirali več ljudi kot na Kitajskem, da ima visoko podporo med temnopoltimi volilci, da njegov predhodnik na položaju Barack Obama ni hotel dati presežne vojaške opreme policistom in da je bil njegov nekdanji vodja kampanje Paul Manafort zaprt v samici, medtem ko Al Capone ni bil nikoli. Sicer pa je najbolj priljubljena neresnica, ki jo navaja Trump v času svojega predsedovanja, da je ameriška ekonomija v najboljši kondiciji v zgodovini. Od junija 2018 je to dejal že več kot 360-krat, kar ponavlja tudi v času pandemije koronavirusa, ko je v ZDA rekordna recesija. Sledi trditev, da gradi zid na meji z Mehiko, kar prav tako ne drži, saj raste ograja oz. jekleni stebri. Trump je že 261-krat dejal, da gradi zid, torej prepreko iz opeke in betona. Omenjenima zavajajočima trditvama sledi trditev o največjih davčnih olajšavah in o tisoče milijardah namenjenih za novo vojaško opremo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382