Moskisvet.com
image (28)

Novice

Ne enkrat – trikrat je imel srečo!

N.J.
24. 03. 2016 07.59
1

Že preživetje enega samega terorističnega napada je izkušnja, ki pusti posledice za vse življenje. A komaj 19-letni Mason Wells ima za seboj pravo zgodovino terorističnih napadov. Preživel je namreč napade v Bostonu, Parizu in Bruslju.

Mason Wells
Mason Wells FOTO: Twitter

Mason Wells je bil v Bostonu le eno ulico stran, ko je odjeknila eksplozija ob ciljni črti bostonskega maratona, ki je terjal tri življenja in ranili 264 gledalcev. Napad sta izvedla 26-letni Tamerlan Carnajev in 19-letni brat Džohar Carnajev. Bombi sta eksplodirali dve uri za tem, ko je prišel zmagovalec na cilj, in sicer v razmaku desetih sekund. Mason je čutil udar ob detonaciji, a ni utrpel poškodb, bil je le močno pretresen.

Wells je bil tudi v Parizu usodnega 13. novembra, ko je v šestih eksplozijah umrlo 130 ljudi, 368 je bilo ranjenih. Odnesel jo je brez poškodb, a je bil močno pretresen in prestrašen zaradi vsega, kar je videl.

19-letnika je v napadu v Bruslju, ko sta dve eksploziji odjeknili na letališču Zaventem, ena pa na postaji podzemne železnice Maalbeek, zadel šrapnel. Pretrgal si je ahilovo tetivo in utrpel opekline druge in tretje stopnje po obrazu in rokah. »To je že tretji teroristični napad, ki ga je preživel,« je za ABC News povedal njegov oče Chad Wells. »Tretjič je bil v bližini eksplozije bombe.« Mama Kimberly je dodala, da sta sinu z očetom vselej zapovedovala, da mora biti na potovanjih zelo pazljiv.

po eksploziji
po eksploziji FOTO:

Mason se trenutno zdravi v belgijski bolnišnici in sčasoma naj bi popolnoma okreval. Staršem so sporočili, da je njun sin, čeprav je ranjen ležal na tleh, ostajal miren in ohranil smisel za humor.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497