Moskisvet.com
Skvoš

Novice

Sramotno! Za zmago na turnirju pokal in vibrator!

A.P.
21. 05. 2019 21.42
0

Čeprav je o seksizmu govora na vsakem koraku in se na videz zdi, da je seksizem proti ženska preživet in omejen na nerazgledane posameznike, pa očitno temu ni tako. Ne le, da so ženske predmet številnih seksističnih izjav, pogosto so precej manj cenjene kot moški kolegi. Nasploh v življenju, pa tudi v športu. Nazadnje so zelo vroče debate potekale v tenisu glede denarnih nagrad, ki so na moški turnirjih precej višje kot pri dekletih. Ali gre za seksizem ali kapitalistično logiko? Šport je tako kot vse ostalo postal pose, v poslu pa veljajo pravila prostega trga. In ker moški pred zaslone privabijo več gledalcev, so tržno bolj zanimivi. Ergo, zaslužijo več denarja.

Pa če pustimo to debato ob strani in se osredotočimo na zadnji seksistični škandal, ki pretresa svet športa. Točneje skvoša. Organizatorji prvenstva za Odprto prvenstvo Asturije so se znašli pod plazom kritik, potem ko so zmagovalki, to je bila Elisabet Sadó Garriga, za nagrado poleg pokala podelili Durexov vibrator Pure Fantasy, drugo, tretje in četrto uvrščene pa so prejele vosek za odstranjevanje dlak in električni brusilnik za pete.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Igralke skvoša so se nad nagradami pisno pritožile pri lokalni zvezi, kamor so s pritožbami vred romale tudi sramotne nagrade. Zveza ni stala križem rok, predstavniki kluba Squash Oviedo so medtem že odstopili, vključno s predsednikom Nachom Manzanom.

Najbolj seksističen oglas vseh časov?!
Preberi še
Najbolj seksističen oglas vseh časov?!

"Bile smo zelo presenečene in zelo šokirane. Menimo, da je to izredno seksistično," je dejanje organizatorjev komentirala Sadóva. "Hotele smo pojasniti vsem, ker mislimo, da so športnice deležne precejšnje diskriminacije, stvari pa se morajo spremeniti. Verjetno so hoteli biti samo zabavni ali drugačni," se je spraševala Španka, ki je zadovoljna, da je incident sprožil debato o seksizmu v športu. "Menim, da je pomembno, da o tem poteka javna debata, da se sprejmejo ukrepi in da je več zaščite, da se lahko ženske normalno udejstvujejo v športu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382