Moskisvet.com
447a95673a_63131654

Novice

Tako se znani športniki znajdejo v vlogi vojaka

V.H.
14. 10. 2023 05.00
0

Kristjan Čeh, Maruša Mišmaš, Peter Kauzer, Tina Šutej ... Slovenski vrhunski športniki so ponosno oblekli vojaško uniformo in se preizkusili na tridnevnem vojaškem usposabljanju v Pivki. Spoznavali so načine dela slovenske obrambe in se med drugim peljali tudi s tankom.

Tovrstno vojaško urjenje poteka trikrat na leto. Spomladi se ga udeležijo športniki, ki se ukvarjajo z zimskimi športi, medtem ko jeseni pridejo na vrsto tudi poletni. Maruša Mišmaš Zrimšek, tekačica: "Predvsem je zanimivo, da dobimo malo vpogled v to, kako izgleda biti v vojski."

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

 

Iztok Arbajter, namestnik poveljnika športne enote SV: "Športniki so zaposleni v slovenski vojski na podlagi sporazuma o zaposlovanju vrhunskih športnikov in trenerjev v organih državne uprave, se pravi v Policiji, carini in v Slovenski vojski." 

Kako do strelnega orožja? Tako se v Sloveniji dokopljete do pištole
Preberi še
Kako do strelnega orožja? Tako se v Sloveniji dokopljete do pištole

Ne glede na svojo športno disciplino pa naši športniki dokazujejo, da jim kondicija še kako pride prav. Tina Šutej, skakalka s palico: "Enostavno, mi smo vajeni delati, vajeni trenirati, pač ni nam težko. Tako da tudi to usposabljanje ni nekaj bolj zahtevnega od naših treningov." 

Več pa v videu prispevku:

Iztok Deželak, atlet, ki mu je ironman premalo
Preberi še
Iztok Deželak, atlet, ki mu je ironman premalo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394