Moskisvet.com
Spletne zmenkarije - 2

Novice

Pozor pri spletnih zmenkarijah!

A.M.
07. 10. 2013 08.15
0

Tudi vi sledite sodobnim trendom in potencialne kandidatke za zmenke iščete prek spleta? Bodite nadvse pazljivi!

Spletne zmenkarije - 4
Spletne zmenkarije - 4 FOTO: Facebook

To so na lastni koži občutili britanski najstniki, ki so se prek spleta dogovorili za srečanja z 'Jess'. Ta se nekako niso izšla po načrtih.

'Jessin' profil je bil lažen, z njim pa sta upravljala 18-letna najstnika Daniel Beeson in Tyrone Webb. Fotografije sta ukradla na spletu, s pomočjo lažnega profila pa sta navezovala stike z ostalimi mladeniči v Londonu. Z njimi sta se pod pretvezo dogovorila za zmenek, jih zvabila na kak odročen kraj, tam pa jih je namesto vroče avanture pričakalo neprijetno presenečenje. Daniel in Tyrone sta z nožem grozila žrtvam in jim pobrala denar, dokumente, mobilne telefone in nakit. V nekaterih primerih jima je priskočilo na pomoč tudi Beesonovo 21-letno dekle Lorna Yeates.

Policija je nepridipravom prišla na sled, med hišno preiskavo pa so našli številne ukradene predmete. Beesona so obtožili štirih oboroženi ropov in povzročitve telesne poškodbe, Webba so obtožili šestih ropov, Yeatesovo pa bremenijo enega ropa in preprodaje ukradenih predmetov. Previdnost vsekakor ne bo odveč.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497