Moskisvet.com
Spalni položaji

Novice

Če spita v tem položaju, je velika verjetnost, da se bosta ločila

A.P.
06. 11. 2020 06.00
0

Spalni položaji so lahko precej bolj zgovorni, kot mislite, saj med drugim razkrijejo, v kakšnem stanju je vaše razmerje. Nedavna raziskava je pokazala, kateri položaj skoraj zagotovo vodi v ločitev.

Medtem ko je položaj žličke eden najbolj priljubljenih na začetku zveze, ko si oba želita intime, pa med poročenima partnerjema nujno ne napoveduje ničesar dobrega. Vsaj tako gre sklepati iz raziskave strokovnjakov s portala The Dozy Owl, ki so na vzorcu skoraj 10.000 Britancev preučevali vpliv spanca na razmerje. Skoraj 5.000 ločenk in približno 4.800 ločencev so vprašali, v katerem spalnem položaju so spali z bivšim partnerjem.

To se vam lahko zgodi, če ne seksate redno
Preberi še
To se vam lahko zgodi, če ne seksate redno

Ženska žlička

V študiji so nekoliko presenetljivo ugotovili, da je bil najbolj pogost spalni položaj pred ločitvijo položaj ženske žličke. Nanj je pred razvezo najpogosteje prisegalo kar 86 odstotkov ločencev. Gre za položaj, v katerem je moški majhna žlička in je partnerka za partnerjem. V primeru, da je partner za partnerko, to vzbuja občutek intime in varnosti, sicer pa lahko kaže na zaščitniško drži in tudi posesivnost. "Ločena sem deset let. Ko se danes ozrem nazaj, imam občutek, da sem bila preveč skrbna. Mislim, da ta položaj to simbolizira. Morda se je počutil preveč poženščenega," je dejala 52-letna Mary, ki se je ločila od svoje otroške ljubezni.

Ženska žlička ne napoveduje ničesar dobrega.
Ženska žlička ne napoveduje ničesar dobrega. FOTO: Shutterstock

Objem z nogami

Na drugem mestu je pristal položaj, v katerem se partnerja objemata z nogami. Nanj je pred ločitvijo prisegalo 82 odstotkov vprašanih. Glede na to, da takšna poza od nobenega ne zahteva posebnega truda, verjetno ni presenetljivo, da je eden od znakom, da v zvezi nekaj ni povsem v redu. Sicer pa je popolna prepletenost nog in rok znak, da partnerja ne moreta drug brez drugega, medtem ko pogosto dotikanje nog oz. stopal z nogami partnerja izraža hrepenenje po večji čustveni in tudi spolni povezanosti. Ta del telesa namreč velja za najbolj iskren del telesa, saj je najdlje od možganov in kaže naše nezavedne odzive.

Če sta z obrazom obrnjena drug proti drugemu in se še stiskata, se za vajino zvezo ni za bati.
Če sta z obrazom obrnjena drug proti drugemu in se še stiskata, se za vajino zvezo ni za bati. FOTO: Shutterstock

S hrbtom drug proti drugemu

Tudi ta spalni položaj ne napoveduje nič dobrega za zvezo. Kar 78 odstotkov anketiranih je namreč nanj prisegalo pred ločitvijo. Položaj, ko se partnerja ne dotikata, lahko sicer pomeni dvoje. Lahko nakazuje, da v zvezi ni vse tako, kot bi moralo biti – da vlada napetost, nerazumevanje, da se partnerja počasi oddaljujeta. Lahko pa je to znak, da sta kljub zavezanosti drug drugemu še vedno samostojna in zgolj potrebujeta svoj osebni prostor, predvsem pa mir in prostor, da se dobro naspita. Če se pred spanjem torej stisneta in si povesta, da se imata rada, ni razloga za preplah, četudi spita vsak na svoji strani postelje.

Spalni položaj veliko pove o vajinem razmerju.
Spalni položaj veliko pove o vajinem razmerju. FOTO: Shutterstock

S 73 odstotki sledi položaj, kjer eden partner zavzame večji del postelje, temu pa z 71 odstotki sledi vojaški položaj, pri katerem zaspite na hrbtu in s poravnanimi rokami ob telesu. Ta položaj simbolizira, da sebi in tudi drugim postavljate visoke standarde, da od sebe pričakujete največ, da ne marate kaosa, ste zadržani in nekomunikativni.

Kdaj v posteljo? Idealen čas za spanje je odvisen od tega, kdaj vstajate.
Preberi še
Kdaj v posteljo? Idealen čas za spanje je odvisen od tega, kdaj vstajate.

Na drugi strani je položaj, ki ''vodi'' v najmanj ločitev, položaj, ko sta partnerja obrnjena z obrazom drug  proti drugemu in se pri tem še stiskata, saj je v tem položaju spalo le 19 odstotkov ločencev. S 26 odstotki sledi položaj, ko sta s hrbtom partnerja obrnjena drug proti drugemu, a se pri tem dotikata, tretji najbolj "varen" položaj pa je z 38 odstotki položaj, ko sta partnerja obrnjena z obrazom drug proti drugemu, a se pri tem ne dotikata.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382