Moskisvet.com
Smrtna kazen v Severni Koreji - 3

Novice

Šokantni posnetki javnih usmrtitev v Severni Koreji

A.M.
02. 09. 2013 11.29
101

Ob nedavni novici, da naj bi dal Kim Džong Un usmrtiti nekdanje dekle, ker je sodelovala v snemanju pornografskega filma, so na dan prišli šokantni podatki. Smrtna kazen preži za vsakim vogalom.

Smrtna kazen v Severni Koreji - 3
Smrtna kazen v Severni Koreji - 3 FOTO: YouTube
Pravni sistemi 40-ih držav se še oklepajo smrtne kazni in med njih spada tudi Severna Koreja. V lanskem letu so usmrtili 6 oseb, obsojence pa ponavadi doleti javna usmrtitev pred strelskim vodom. Poleg kriminalnih dejanj tihotapljenja nedovoljenih substanc, prostitucije, rušenja oblasti, terorizma, umora, posilstva, oboroženega ropa in velike tatvine. A kaj, ko je realnost povsem drugačna.

Bizarni razlogi za smrtno kazen

74-letnega možaka je na stadionu, pred očmi 150.000-glave množice, pokončal strelski vod. Njegov zločin – v kleti svoje tovarne je namestil 13 telefonov, s katerimi je opravil nekaj mednarodnih klicev. Njegova usmrtitev je povzročila nemire v katerih je umrlo 6 oseb.

Nesrečnika, ki so ga med 100-dnevnim žalovanjem za preminulim predsednikom Kim Jong Ilom zalotili med pitjem alkohola, so usmrtili na prav bizaren način. Ker je bil vojaški oficir, je Kim Jong Un ukazal, naj od njega ne ostane nič. Prestopnika so zvezali na vojaškem poligonu in vanj izstrelili topovsko granato.

Smrtna kazen v Severni Koreji - 2
Smrtna kazen v Severni Koreji - 2 FOTO: YouTube


Še bolj nenavadni so razlogi za smrt direktorja neke tovarne, ki je tihotapil les na Kitajsko. Nič bolje je niso odnesli kmet, ki je ukradel 50 kg koruze, tovarniški delavec, ki je izmaknil nekaj litrov goriva. Neki inženir je izmaknil električne kable, nekega državljana pa so usmrtili, ker je posedoval ameriške dolarje.

Znano je, da je severnokorejski pravni sistem hiter in učinkovit … vsaj kar se tiče izvrševanja kazni. Obsojenci ponavadi nimajo pravice do zagovora, usmrtijo pa jih že po nekaj dneh v priporu. Prizanešeno ni niti obsojenčevim sorodnikom, ki jih ponavadi deportirajo v delovna raborišča.

KOMENTARJI (101)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400