Moskisvet.com
pobeg

Novice

Šokanten posnetek pobega severnokorejskega vojaka

N.J.
23. 11. 2017 07.54
0

Na spletu je pristal posnetek, ki prikazuje poskus pobega severnokorejskega vojaka, ki je v stanju obupa tvegal svoje življenje, da bi le prišel na svobodo.

Vojak je skušal pred Kim Džong Unovim režimom zbežati v kraju Panmunjom v provinci Severni Hwanghae, ki leži na meji med Severno in Južno Korejo. Zgodilo se je 13. novembra, moškega, ki je skušal zbežati, pa so sovojaki ustavili med brutalnim lovom, ko so ga vsaj štirikrat ustrelili.

Posnetek je v javnost poslalo povelstvo Združenih narodov (United Nations Command, UNC) in prikazuje, kako blizu prebežnika so bili vojaki, ko so odprli ogenj. Vojak se je pripeljal s terenskim vozilom, po tem ko je pristal v jarku, pa je pot nadaljeval peš. V teku je uspel prečkati razmejitveno vojaško linijo (MDL).

Na mejnem prehodu se je sesedel, trije vojaki Južne Koreje, med katerimi je bil tudi namestnik poveljnika varnostne enote na meji, pa so ga odvlekli na varno. Prepeljali so ga v bolnišnico, glavni kirurg Lee Cook-Jong pa je za medije dejal, da bo prebežnik preživel in da okreva po posegu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497