Moskisvet.com
zdravnik pretepel pacienta

Novice

Posnetek, ob katerem boste obnemeli!

N.J.
25. 07. 2014 08.04
44

Na spletu se je pojavil šokanten posnetek, na katerem ruski zdravnik s pestmi udarja po pacientu, ki nemočno leži v bolnišnični postelji. Doktor se zagovarja, da je za njegovo početje kriva izčrpanost po koncu 24-urne izmene.

Andrej Votakov se zagovarja, da je bil preveč izčrpan in da pacient ni umrl zaradi njegovih udarcev.
Andrej Votakov se zagovarja, da je bil preveč izčrpan in da pacient ni umrl zaradi njegovih udarcev. FOTO: You Tube

Zdravnik iz posnetka je Andrej Votakov, incident pa se je zgodil v ruskem mestu Perm. Posnetek prikazuje najprej razpravo med pacientom, ki je ravno prestal operacijo srca, ter zdravnikom. Zdravnik se nato razjezi in pacienta udari najprej s pestjo v glavo, zatem pa še v prsni koš. Ko je posnetek preplavil splet, se je začel Votakov braniti, in sicer z izgovorom, da je to storil iz izčrpanosti po 24-urni izmeni.

"Bil je izjemno naporen dan v izmeni, ki je trajala kar 24 ur," je dejal Votakov, sicer vodja oddelka za anestezijo in intenzivno nego. "Ko sem vstopil v sobo, me je pacient začel zmerjati. V njegovem primeru, ki je bil zelo zapleten, smo porabili ogromno časa in energije, da bi mu omogočili okrevanje, on pa ni znal niti z eno besedo ali dejanjem pokazati hvaležnosti. Če temu dodam še kronično utrujenost, priznam, da mi je prekipelo. Zaneslo me je in nekajkrat sem ga udaril, vpričo mojih kolegov," je še povedal in dodal, da so kljub vsemu korektno nadaljevali z zdravljenjem pacienta, a da je pacient na žalost umrl. Votakov je še rekel, da mi je žal zaradi incidenta ter da se je opravičil pacientu in njegovi družini.

Policija tenutno še raziskuje primer, ni pa znano, ali je pacient umrl dejansko zaradi bolezni in zapletenosti situacije ali so bili zanj usodni zdravnikovi udarci.

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400