Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Šok v Džakarti!

N.J.
20. 07. 2012 16.15
8

Fotografije, ki prihajajo iz Džakarte, glavnega mesta Indonezije, so dobesedno šokirale javnost. Na njih so namreč triletni otroci, ki so si namesto igranja in uživanja v sladkarijah izbrali nekoliko drugačen hobi …

Iz indonezijskega glavnega mesta Džakarta prihajajo fotografije, na katerih otroci posedajo po tleh in si čas krajšajo s kajenjem suhega ledu, ogljikovega dioksida v trdni obliki, ki ga dobijo kar na džakartski tržnici. Novi izdelki, ki gredo kar dobro v promet, so lahko dostopni, gre pa za posebne plastične tulce napolnjene s suhim ledom. Prodajajo jih brez kakršnih koli omejitev, poleg sladoledov in po izjemno nizki ceni, od številnih lokalnih prodajalcev pa jih lahko kupijo tudi otroci.

Suhi led je sicer nič drugega kot ogljikov dioksid v trdni obliki na temperaturi -79 stopinj Celzija. Je nestrupen in brez vonja, uporablja pa se v živilski industriji kot dodatek pijačam, za hlajenje mesa in mesnih izdelkov in pa tudi pri čiščenju. Zaskrbljujoče pa ni toliko dejstvo, da otroci kadijo in uporabljajo suhi led, temveč to, da si s kajenjem krajšajo čas in da so tovrstni izdelki sploh dostopni tako mladim. Številne pa skrbi tudi dejstvo, da tovrstni izdelki spodbujajo kadilsko navado v poznejših letih.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497