Moskisvet.com
tenis

Novice

Slovenski tenisači z malim čudežem obstali v Davisovem pokalu

l.P./sta
09. 04. 2018 08.09
0

Slovenski tenisači so s preobratom premagali Turke 3:2 in obstali v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala. Glavna slovenska junaka sta bila Aljaž Bedene in Nik Razboršek. Bedene je osvojil dve točki, Razboršek pa je v odločilni peti partiji premagal več kot tristo mest višjeuvrščenega Altuga Celikbileka s 7:5 in 6:3.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: Damjan Žibert

Po porazu dvojice Aljaž Bedene/Tom Kočevar Dešman so Slovenci zaostajali z 1:2. Po besedah Bedeneja so potrebovali za zmago mali čudež. Prvi del naloge je uspešno opravil Aljaž Bedene z izenačenjem na 2:2, za "portoroški čudež" pa je poskrbel 787. igralec na svetu Nik Razboršek, ki je dosegel svojo prvo zmago za reprezentanco, hkrati tudi najpomembnejšo v karieri.

Slovenija pod vodstvom kapetana Mihe Mlakarja je s tem končala reprezentančne nastope v 2018. Februarja je v Mariboru izgubila s Poljsko 2:3, 2019 pa bo osemnajsto sezono, tretjo zaporedno, članica druge evroafriške skupine.

"To je brez dvoma moja največja zmaga v karieri in trenutek, ki si ga bom zapolnil za celo življenje. Zmagati odločilno tekmo za svojo državo in z njo izpolniti cilj je res nekaj izjemnega," je uvodoma dejal Nik Razboršek in nadaljeval: "Cel teden sem se pripravljal na ta dvoboj. Vedeli smo, da lahko pride do njega, zato prvi dan nisem igral, da sem bil povsem spočit. Tudi ko sem danes videl, da bom moral v ogenj, se nisem ustrašil. Pripravo na dvoboj sem opravil po načrtu in nato hitro videl, da sem boljši nasprotnik. Prepričan sem, da mi bo ta zmaga dala zagon za dobre igre na naslednjih turnirjih."

Od sreče je žarel tudi kapetan Miha Mlakar. "Taktika se nam je obrestovala in res sem srečen, da nam je uspelo. Vedeli smo, da je Nik ob Aljažu najbolje pripravljen igralec, odkrito povedano pa tudi sam nisem pričakoval, da bo odigral tako dobro in zrelo," je dejal Mlakar.

Oseminštirideseti igralec sveta, 28-letni Aljaž Bedene, je tako kot proti Poljski prinesel dve točki in je po odstotku zmag že najuspešnejši slovenski igralec v Davisovem pokalu. V sedmih nastopih med posamezniki je izgubil le enkrat.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: Damjan Žibert

"Glede na to, kako dobro je igral Nik in kako suvereno je prišel do zmage, to sploh ni bil čudež. Ta zmaga je velika stvar, saj bi bilo nazadovanje v evropsko skupino Davisovega pokala hud udarec za slovenski tenis. Tja mi zagotovo ne sodimo in prepričan sem, da lahko naslednje leto z Blažem Rolo naskakujemo tudi prvo evroafriško skupino," je povedal Bedene.

* Portorož: Slovenija - Turčija 3:2

- sobota, 7. 4.:

Mike Urbanija - Cem Ilkel 2:6, 1:6

Aljaž Bedene - Altug Celikbilek 6:4, 6:2

- nedelja, 8. 4.:

Aljaž Bedene/Tom Kočevar Dešman - Cem Ilkel/Anil Yuksel 3:6, 6:3, 3:6

Aljaž Bedene - Cem Ilkel 7:6 (4), 6:2

Nik Razboršek - Altug Celikbilek 7:5, 6:3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497