Moskisvet.com
Martin Račič

Novice

Slovenec bo z donacijo za podpisan dres FC Barcelone pomagal družini v stiski

A.P.
03. 04. 2020 09.12
0

Pred pol leta smo pisali o neverjetni zgodi 28-letnega Trboveljčana Martina Račiča, ki se mu je uresničila želja in je v živo spoznal svojega nogometnega idola Lionela Messija. Račič je velik oboževalec nogometnega kluba Barcelona in v svoji vitrini hrani podpisane drese številnih zvezdnikov katalonskega kluba. Kljub temu, da mu ti pomenijo vse na svetu, se je v času krize zaradi pandemije koronavirusa odločil za plemenito gesto. Na dražbo je dal dres s podpisi igralcev Barcelone iz šampionske sezone, celoten izkupiček pa bo daroval družini v stiski.

Srce Martina Račiča ne bije zgolj za Lionela Messija in nogometni klub Barcelona. Te dni je pokazal, da njegovo srce bije tudi za druge, predvsem za družine v stiski, ki je zaradi pandemije koronavirusa te dni za mnoge še toliko hujša. Ker se mu zaradi takšnih zgodb para srce, se je odločil, da jim pomaga, in sicer tako, da se na dražbi odpove enemu svojih podpisanih dresov. Na licitacijo je dal podpisan dres Barcelone iz sezone 2014/15, ko je katalonski velikan nazadnje osvojil Ligo prvakov. To je bila tudi sezona, ko je Barcelona osvojila znameniti ''trojček'', poleg Lige prvakov še naslov državnega prvaka in španski pokal.

Ta dres je lahko veš!
Ta dres je lahko veš! FOTO: osebni arhiv

Na dresu najdete podpise 16 igralcev, med njimi so prav vsi podpisi igralcev iz najboljšega napada v zgodovini Barcelone – Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar. Poleg slovitega MSN-ja so tudi še podpis Xavija, Inieste, Danija Alvesa, Claudia Brava, Ter Stegna, Pedra, Bartraja, Adriana in tudi trenerja Luisa Enriqueja. Skratka, gre za izjemno vreden kos zgodovine, ki je lahko vaš.

Kakšno darilo! Messi Slovencu uresničil življenjske sanje.
Preberi še
Kakšno darilo! Messi Slovencu uresničil življenjske sanje.

Dražba se zaključi 7. aprila 2020 ob 20.06. ''Zakaj ravno takrat? Takrat bo preteklo ravno en mesec, odkar smo navijači Barcelone videli zadnji gol in zadnjo zmago Blaugrane,'' je zapisal Račič. Bilo je to 7. marca, ko je gol Real Sociedadu v 81. minuti zabil kdo drug kot Lionel Messi.

V nadaljevanju z vami delimo celoten Račičev zapis na Facebooku:

Dobrodelna dražba – dres nogometnega kluba FC Barcelona s podpisi igralcev sezona – 2014/2015!

Pa gremo po vrsti. Zakaj? Pred dnevi sem videl objavo mojega sokrajana Sevludina Abdića (ki skupaj z Edisom Jašarevičem Šaroo in Tino Čebin tvori skupino "Mi Trbouci za Slovenijo") glede mame z dvema otrokoma, ki se komajda prebijajo z dneva v dan – S HRANO! Iskreno, najbolj neprijeten občutek, ko sem imel čez par minut kosilo doma. To mi je bila izhodna točka za razmislek, kaj lahko sam storim za pomoč ljudem v teh časih, še posebej pa v tednih, ki prihajajo in bodo še hujši.

Nič, doma imam 23 dresov, enemu se lahko vsekakor odpovem, pa čeprav, kot me poznate, mi klub FC Barcelona pomeni več kot le strast, prav tako moj hobi z zbiranjem dresov. Torej na dobrodelno dražbo dam dres, izkupiček pa bo odšel za nakup hrane "fasunge”"kot pravimo Trbouci , ki bo predana trboveljski družini ali vsaj družini iz Zasavja.

Skupina "Mi Trbouci za Slovenijo" bo vedela, katera družina najbolj potrebuje pomoč.

Tako sedaj pa glede dražbe in dresa. Dres, ki da dam na dražbo, je iz sezone 2014/2015, ko je FC Barcelona (na mojo žalost) zadnjič osvojila Ligo prvakov. V tej sezoni je klub osvojil tudi znameniti "rojček" lovorik (Liga prvakov, La Liga, in španski pokal). Na dresu so podpisi 16 igralcev, med njimi tudi vsi igralci z najboljšega napada v zgodovini Barcelone – Leo Messi, Luis Suarez in Neymar. Poleg njih pa še podpisi igralcev kot so: Xavi, Iniesta, Dani Alves, Claudio Bravo, Ter Stegen, Pedro, Bartra, Adriano in tudi trener Luis Enrique – Lucho!

Sedaj pa še nekaj detajlov s simboliko FC Barcelone za dražbo. Ni tekem, pa moram nekaj bonbončkov izliti v tale post. Dražba se prične danes ob 23:59 in se zaključi 7.4.2020 ob 20:06. Zakaj ravno takrat? Jah, ravno en mesec bo minilo, odkar smo navijači Barcelone videli zadnji gol in zadnjo zmago Blaugrane (7.3.2020 FC Barcelona – Real Sociedad; Messi 81min).

Pa še izklicno ceno moram določiti. Naj bo to kar številka golov, ki jo je dosegel najboljši napad FC Barcelona v zgodovini (Messi, Suarez, Neymar).

Začetna izklicna cena: 122 EUR

Kako poteka dražba? Na moje zasebno sporočilo ali email (racic15@gmail.com) mi pošljite svoje osebne podatke (Ime priimek, naslov) in vaš ponujen znesek. Ko se dražba zaključi, ima najvišji ponudnik 24 ur časa, da se oglasi pri meni za prevzem dresa (lahko tudi po "karanteni", če varnost tega ne bo dopuščala). Če se v tem času ne izkaže, da prvi ponudnik ni "resen" avtomatsko kontaktiram drugega najvišjega ponudnika in tako dalje. Tukaj apeliram na vse, da se gremo pošteno igro in iskreno po vaših zmožnostih. HVALA!

Pa še zaključek že vnaprej za vse "moje ljubitelje". Ni to nikakršna samopromocija, da bi izpadel kot novi "trboveljski papež", ampak res bi rad saj enkrat nekako pomagal ljudem v stiski in hudih časih, ki prihajajo, z mojim hobijem, ki ga gojim že par let. Novi dres bom že lahko dobil in lahko počaka, lačna usta otrok pač ne morejo.

Visca el Barça, y Visca Trbovlje!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376