Moskisvet.com
Jan Habat in Domen Nemanič

Novice

Slovenca, prijatelja iz otroštva, skupaj razvila nov produkt

M. A.
18. 11. 2021 05.00
0

Poznata se že od desetega leta, ko sta si čas z igro krajšala na domačih ulicah, zdaj pa sta Domen Nemanič in Jan Habat uspešno zakorakala tudi na skupno poslovno pot, ki smo jo minulo nedeljo spoznali v oddaji Štartaj, Slovenija! S trajnostnim razmišljanjem sta namreč razvila zobne tabletke, ki jih shranjujemo v stekleni embalaži, kar rešuje problem plastike na globalni ravni.

'Ideja za izdelek je nastala iz spoznanja, da nisva poznala zobne paste v drugačni obliki, kot je ta, ki jo večina pozna ter uporablja že celo življenje,' nam zaupata Domen Nemanič in Jan Habat, ki sta v letošnjem projektu Štartaj Slovenija svetu predstavila in ponudila trajnostno naravnano alternativo zobnim pastam v tubi, zobne tabletke Alternative+. 'Pri raziskavi trga sva prišla do spoznanja, kakšen problem na globalni ravni predstavljajo plastične tube, v katerih se hrani zobna pasta. Odločila sva se razviti produkt, ki bo trajnostno reševal problem plastičnih odpadkov, primarno pa bo, zaradi skrbno izbranih naravnih sestavin, iz katerih je narejen naš izdelek, nudil kakovostno nego za ustno votlino,' nam povesta mlada podjetnika, ki sta se seveda znašla tudi pred preprekami, a si tega, da bi odnehala, preprosto nista dopustila: 'Težave, ki so se nama na poti pojavile, sva rešila zaradi trme in vztrajnosti. In jih rešujeva še danes, saj se ob rasti in nadaljnjem razvoju prepreke pojavljajo znova in znova. Če bi šlo vse kot po maslu, kot podjetnik ne bi nikoli čutil občutkov, ki se pojavijo, ko se zadeve poklopijo in se dosežejo zastavljeni cilji. Takrat čutiš, da je možno čisto vse in rezultati dela, ki se poznajo v realnosti, so dodatna motivacija za naprej.'

Jan Habat in Domen Nemanič sta razvila zobne tabletke Alternative+.
Jan Habat in Domen Nemanič sta razvila zobne tabletke Alternative+. FOTO: POP TV

Prav take občutke, o katerih govorita, sta otroška prijatelja doživela pred nekaj tedni, ko so se njune zobne tabletke znašle na trgovskih policah: 'Občutki so neverjetni. Vložila sva res veliko časa in truda v postavitev znamke, v razvoj izdelkov, da so le-ti najbolj učinkoviti, kar se tiče ustne higiene, v pozicioniranje znamke in naših izdelkov, da bodo na trgu prepoznani v taki luči, kot si želiva. In seveda, če je vloženo toliko truda, si želiš, da tvoji izdelki ugledajo luč sveta v čim širšem obsegu. Zato so občutki še toliko bolj pozitivni, ker so naši izdelki ugledali luč sveta na policah najboljšega trgovca v Sloveniji. Prvi odzivi okolice so bili zelo pozitivni, verjamem pa, da bodo še boljši v prihodnosti. Zato bova poskrbela jaz in Jan ter kvaliteta naših izdelkov,' nam navdušeno pove Domen, ki svojih napak in odločitev iz preteklosti ne obžaluje, saj verjame, da te prav te vodijo do bolj jasne predstave o strategiji in viziji projekta v nadaljnjem razvoju. 

'Rad bi izpostavil to, da je bolje poizkušati narediti nekaj novega in pri tem narediti napako ter se iz napake nekaj naučiti kot nič narediti. Pri tem pa je treba biti vztrajen, radoveden, poslušen, prilagodljiv in željan novega znanja,' nam še zaupa Domen, Jan pa doda, da sam živi po motu, da moraš biti zvest sebi, se neprestano učiti in iz vsake priložnosti iztisniti največ. Prav to je nasvet, ki ga svetuje tudi vsem mladim podjetnikom.

Jan Habat in Domen Nemanič
Jan Habat in Domen Nemanič FOTO: Aljoša Rebolj

Janovo in Domnovo poslovno pot ter razvoj omenjenih izdelkov si lahko še zdaj ogledate na VOYO, na POP TV pa vsako nedeljo ob 18.05. Ne spreglejte nove epizode priljubljene oddaje Štartaj, Slovenija!

Štartaj, Slovenija!
Štartaj, Slovenija! FOTO:

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382