Moskisvet.com
kolesar - 7

Novice

Slavnega kolesarja brutalno napadli, njegovo dekle pa ...

N.J.
21. 08. 2015 13.33
11

Po tem, ko je v italijanske medije pricurljala novica, da je nekdo grdo napadel televizijskega zvezdnika in drznega kolesarja Vittoria Brumottija, se je preko socialnega omrežja odzvalo še njegovo zapeljivo dekle Giorgia Palmas.

Pretepeni Vittorio Brumotti.
Pretepeni Vittorio Brumotti. FOTO: Instagram

Palmasova je objavila daljši zapis na Istagramu, kjer je Brumottijevim oboževalcem razložila, da bodo Vittoriu kmalu operirali oko in da 'sovraštvo rodi sovraštvo, in to je narobe'. »Drži se, dragi moj,« je zapisala. »Ob tem, kar se je zgodilo, smo ostali brez besed. Vittorio in njegov oče Claudio se počutita bolje, kmalu bodo Vittoriu tudi opravili poseg na očesu. Hvala vsem, ki vas zanima, kako je z njima, hvala. Žalostijo me nekateri negativni komentarji na narobe razumljeno objavo Vittoria »Ne sovražite priseljencev« na Twitterju, saj je s tem želel le pomiriti strasti in ne posploševati, ter opomniti, da se takšni napadi ne bi smeli dogajati. Ne spodbuja nasilja in sovraštva, zakon bi moral zaščititi poštene državljane. Takšna dejanja bi morala doživeti obsodbo in kazen zaradi teže samega dogodka in ne glede na nacionalnost. Sovraštvo rodi sovraštvo, in to je narobe.«

vittorio brumotti
vittorio brumotti FOTO:

Vittoria Brumottija, ki sicer nastopa v priljubljeni italijanski oddaji Striscia la notizia in je v kolesarstvu postavil že številne rekorde, so nedavno napadli med kolesarjenjem med Toiranom in Bardinetom v provinci Savona, ko je bil v družbi očeta Claudia. Brumottiju je sledilo nekaj prijateljev, nato pa se jim je približala skupina oseb, domnevno tujcev. Med njimi naj bi prišlo do spora glede vožnje (zaradi prepočasne vožnje prijateljev v avtomobilu, saj sta oče in sin kolesarila).

Ko sta Vittorio in njegov oče videla, kaj se dogaja za njima, sta se ustavila, sestopila s koles in se vmešala v spor, da bi pomirila strasti, a so ju tujci napadli s pestmi. Intervenirali so policisti in na pomoč so poklicali reševalce. Z reševalnim vozilom so oba odpeljali v bolnišnico, nekaj prič pa je ovekovečilo dogajanje in tako so fotografije in posnetek napada pristali v medijih. Karabinjerji še preiskujejo dogodek. Brumotti sicer zdaj tvega celo vid in kariero.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497